Xiaomi Mi 6 akıllı telefonun çıkış tarihi ve özellikleri hakkında son bilgiler

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 6 hakkında son iddialar haberimizde yer alıyor.

Çin'in önemli teknoloji devlerinden olan Xiaomi, 2017'ye oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. 2016'da daha önceki seneye göre satış rakamlarında gerileme yaşayan firma, sene sonuna doğru önemli bir çok akıllı telefon modelini pazara sunmuştu. Bu seneye baktığımızda ise firma geçtiğimiz günlerde düzenlenen MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde bazı duyurularla karşımıza geldi.

Xiaomi, MWC 2017'de ilk yonga setini duyurdu. Firmanın kendi geliştirdiği yonga seti Surge 1 adı ile gelirken, Apple, Samsung ve Huawei'nin ardından kendi yonga setini geliştiren dördüncü akıllı telefon üreticisi oldu. Bu yonga setini kullanan ilk akıllı telefon ise Xiaomi Mi 5c olurken, ayrıca Xiaomi Redmi 4x adında başka bir akıllı telefon duyurusu da geldi.

Xiaomi'nin bilindiği üzere bir süredir hakkında bilgiler gelen akıllı telefon modeli Xiaomi Mi 6 olurken, firmanın bu yeni amiral gemisi henüz tanıtılmış değil. Yeni gelen bilgilere göre ise bu cihaz 16 Nisan tarihinde tanıtılabilir. Ayrıca Xiaomi Mi 6'nın Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti ile pazara sunulacağı da ifade ediliyor.

Daha önce saat hızı düşürülmüş Snapdragon 835 yonga setinin, Xiaomi Mi 6'da kullanılabileceği yönünde bilgiler gelmişti. Ancak yeni bilgiler bu iddiaların doğru olmadığı yönünde. 

Yeni akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunulabilir. 2.5D kavisli cam tasarım akıllı telefonda yer alacak ve ayrıca seramik kasa ile de gelen versiyon olacak. Kameranın ise Xperia XZ Premium ile benzer olduğu da belirtilmekte.

Whatsapp