Xiaomi Mi 6 akıllı telefon 5.2" ekran ile geliyor

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 6'nın 5.2" düz ekran ile sunulacağı ifade ediliyor.

Xiaomi akıllı telefon pazarında 2016'yı oldukça kötü satış rakamları ile kapatırken, 2017'de ise tekrar yükselişe geçmeyi amaçlıyor. Firma yeni modellerle adından söz ettirecek ve bu sene için en önemli akıllı telefonu da Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 6 olacak. Bu cihazın kısa süre içerisinde duyurulacağı kaydedilirken, akıllı telefon hakkında bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Xiaomi'nin bu sene için ilk akıllı telefonu Redmi Note 4x oldu ve şimdi de yolda Xiaomi Mi 6 yer alıyor. Daha önce gelen bilgiler Xiaomi Mi 6'nın firmanın geçtiğimiz sene sonlarında sunduğu Xiaomi Mi Note 2'nin küçük ekranlı versiyonu olacağı şeklindeydi. Xiaomi Mi Note 2, bilindiği üzere iki yanı kavisli ekran ile geliyor ve doğal olarak Xiaomi Mi 6'nın da çift arka kamera ile geleceği yönünde bilgiler gelmişti.

Şimdi de Çin'de Weibo üzerinden gelen yeni bilgilere göre Xiaomi Mi 6, 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel TFT LCD ekrana sahip olacak. Ayrıca cihaz iki yanı kavisli değil düze ekran ile gelecek. 

Ayrıca diğer bir bilgi de Xiaomi'nin bu yeni akıllı telefonunun Qualcomm'un sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 540 grafik işlemcili Snapdragon 835 yonga setinden güç alacağı şeklinde.

Bilindiği üzer bir süredir Xiaomi'nin Pinecone adında yonga seti üzerinde çalıştığı yönünde ilgiler geliyor. Pinecone V970 olarak üst seviye yonga setinin 10nm üretim teknolojisi ile üretileceği ve 2.7Ghz + 2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemci ve 900Mhz Mali-G71MP12 grafik işlemci içereceği belirtiliyor. Bu yonga seti en erken Xiaomi Mi 6S de yer alabilir.

Whatsapp