Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus İçin Android 8.0 Geliyor

Xiaomi'nin eski amiral gemilerinden Mi 5s ve Mi 5s Plus modelleri için Android 8.0 Oreo güncellemesinin bu yıl içerisinde sunulacağı söyleniyor.

Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus Eylül 2016'da resmi olarak piyasaya sürülen iki üst seviye Xiaomi cihazıydı. Her iki amiral gemisi de Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile beraber piyasaya sürülmüştü. Daha sonra Android 7.0 Nougat güncellemesi alsalar da Android 8.0 güncellemesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Bu durum birçok kullanıcıyı üzmüştü.

Mi 5s ve Mi 5s Plus sahipleri Xiaomi’nin CEO'su Lei Jun'un Weibo hesabına sürekli olarak mesaj atarak bu konudan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Xiaomi bu durum karşısında sessiz kalmadı ve kullanıcılara bir açıklama yaptı. Güncellemenin gecikmesindeki ana nedenin Mi 5s Plus modelinde yaşanan çift kamera kurulumu olduğu belirtildi. Bu sorunun çözümü için Qualcomm ile işbirliği yaptıklarını ve sorunu en kısa sürede çözeceklerini açıkladılar.

Diğer taraftan Mi 5s modelinde kullanılan ultrasonik parmak izi okuyucusunda yaşanan bir sorunun Mi 5s Android 8.0 güncellemesine engel olduğu belirtiliyor. Yine bu sorunla ilgili olarak Qualcomm ve Xiaomi henüz bir çözüm bulamamış gibi görünüyor.

En geç birkaç hafta içinde bu sorunların aşılacağı düşünülüyor. Gelen açıklamada ayrıca Android 8.0 güncellemelerinin Ekim ayında bu iki cihaz için geleceği belirtiliyor. Elbette yaşanan teknik aksaklıklar güncellemenin daha geç gelmesine sebep olabilir.

Whatsapp