Xiaomi Mi 5S, MIUI 10 Android 8.0 Oreo Güncellemesini Almaya Başladı

Xiaomi'nin eski amiral gemisi cihazlarından Mi 5S için MIUI 10 üzerinde çalışan Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Xiaomi Mi 5S piyasaya sürüldüğünde şirketin en güçlü ve en güncel cihazlarından bir tanesiydi. Ülkemizde de bir zamanlar satılan cihaz kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanmıştı. Piyasaya 3 / 4 GB RAM seçenekleri ve 32 / 64 / 128 GB dahili depolama alanı seçenekleriyle beraber çıkan cihaz fiyatı ve güçlü donanımı ile ülkemizde de kısa sürede en çok satan modellerden bir tanesi olmuştu.

Piyasaya Android 6.0 Marshmallow ile çıkan Mi 5S, geçen sürenin ardından Android 7.0 Nougat güncellemesini almıştı. Ardından Android 8.0 Oreo güncellemesi alacağı açıklanan cihaz ne yazık ki bu güncellemeyi çok uzun bir sürenin ardından almaya başladı. Şirket bu gecikmenin cihazda kullanılan parmak izi okuyucusu sebebiyle olduğunu belirtse de kullanıcılar bu durumdan bir hayli mutsuz gibi görünüyor.

Xiaomi bugün itibariyle Xiaomi Mi 5S için MIUI 10.1.1 sürümü ile beraber Android 8.0 Oreo güncellemesini dağıtmaya başladı. Kararlı sürüm olan bu güncelleme OTA üzerinden bütün Mi 5S kullanıcılarına MIUI 10 V10.1.1.0.OAGMIFI yazılım numarası ile beraber Android 8.0 işletim sistemi üzerinde dağıtılmaya başladı.

Ülkemizde bir zamanlar ithalatçı firma garantisi altında satışa sunulan Xiaomi Mi 5S modelini kullanıyorsanız sizde cihazınızın ayarlar menüsünden sistem güncellemeleri kısmına girebilir ve Mi 5S Android 8.0 Oreo güncellemesini kontrol ederek cihazınıza indirebilirsiniz.

Güncellemeyi yüklemeden önce cihazınızda en az %50 civarında şarj olduğundan emin olun. Ayrıca dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın. Bu güncelleme büyük bir işletim sistemi güncellemesi olduğu için mümkün olduğunca WiFi ağı kullanarak güncelleme dosyasını cihazınıza indirin.

Whatsapp