Xiaomi Mi 5s hangi özelliklerle sunulacak?

Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin teknik özellikleri detaylanıyor...

Çin'in önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi, bu sene önemli modeller duyururken, özellikle firmanın amiral gemisi Xiaomi Mi 5 dikkatleri üzerine çekti. Bu akıllı telefonun üst bir versiyonu Xiaomi Mi 5 Pro adı ile gelirken, cihaz seramik arka yüzeyi ile dikkat çekiyor. Çin'de ve bir çok ülkede Xiaomi Mi 5 yüksek satış rakamlarına ulaşırken, şimdi de Xiaomi Mi 5s hakkında bilgiler gelmekte.

Geçtiğimiz Haziran ayında Xiaomi Mi 5s'in normal Xiaomi Mi 5 ile aynı tasarım ile pazara sunulacağı yönünde bazı haberler ortaya çıkmıştı. 2016 sona ermeden pazara sunulması beklenen bu yeni cihazın şimdi de teknik özellikleri hakkında bilgiler geldi.

Yeni akıllı telefon iddialara göre 5.15" büyüklüğünde dokunmatik ekran içerecek, ancak bu ekranın Force Touch desteğine de sahip olacağı ifade edilmekte. Yonga seti olarak ise Qualcomm'un bir süre önce duyurduğu 2.4Ghz saat hızında dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 821 yonga setinden güç alacak.

6GB sistem belleği ile gelecek olan Xiaomi Mi 5s'in ayrıca 256GB'a kadar artan farklı dahili veri kapasitesi seçenekleri ile pazara sunulacağı ifade edilmekte.

Daha 3GB / 64GB ve 4GB / 128GB olarak sistem belleği ve dahili veri kapasitesi açısından iki farklı versiyon dile getiriliyordu. Kamera olarak ise OiS destekli 16MP kamera arkada yer alacak. Bataryanın ise 3.490mAh gelmesi bekleniyor.

Whatsapp