Xiaomi Mi 5S duyurulmadan 2 milyona yakın kişi cihaz için kayıt oldu

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 5S, daha gün yüzüne çıkmadan, büyük talep görüyor..

Çin'in önemli akıllı telefon üreticilerinden birisi Xiaomi, bugün yeni bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte de iki yeni akıllı telefon modelini resmi olarak duyurması bekleniyor. Duyurulacak olan cihazlardan bir tanesi Xiaomi Mi 5S adındaki firmanın yeni amiral gemisi olurken, diğer cihaz da bu akıllı telefonun büyük versiyonu olarak gelecek olan Xiaomi Mi 5S Plus olacak.

Xiaomi Mi 5S, henüz resmi olarak duyurulmuş değil, ancak bu akıllı telefonun ilgi görmesine engel olmuyor. Çin üzerinden gelen raporlara göre şu ana kadar bu büyük ülkede 1.82 milyon kişi Xiaomi Mi 5S'i satın almaya istekli olarak kayıt olmuş durumda.

Xiaomi Mi 5S akıllı telefon 5.15" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelecek ve cihazın ekran çözünürlüğünün ise 1920x1080 piksel Full HD olacağı ifade ediliyor. 4GB sistem belleği içerecek olan akıllı telefonun dahili veri kapasitesi de 128GB olurken, ayrıca 16MP çift arka kamera ile sunulacak. Ön kamerasının ise 8MP çözünürlük sunacağı da gelen bilgiler arasında yer almakta.

Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 821 yonga setinden güç alacak olan Xiaomi Mi 5S'in seramik kasa tasarımı ve Qualcomm'un Sense ID, ultrasonik parmak izi tarayıcısı ile geleceği de belirtilmekte.

Xiaomi Mi 5S Plus ise 5.5" büyüklüğünde Quad HD ekran içerecek ve diğer teknik özelliklerinin ise Xiaomi Mi 5S'e benzer geleceği kaydedilmekte.

Whatsapp