Xiaomi Mi 5C Özellikleri Bir Perakendeci Üzerinden Doğrulandı

Xiaomi'nin 6 Aralık'ta yapılması beklenen duyurusu gerçekleşmeyen akıllı telefon modeli Mi 5C'nin teknik özellikleri, bir perakendeci aracılığı ile doğrulandı.

Bir süredir hakkında bazı bilgiler sızan Xiaomi Mi 5C'nin resmi duyurusu yaklaşıyor gibi görünüyor. Xiaomi Mi 5C'nin 6 Aralık tarihinde resmi duyurulması bekleniyordu fakat maalesef bu duyuru gerçekleşmemişti. 

Çinli perakende ticaret şirketi Tmall, Xiaomi Mi 5c'yi listelerine ekledi ve aslında sızan bilgiler sayesinde cihazın, daha önce de bilinen teknik özelliklerini doğruladı. Xiaomi Mi 5c metal bir gövdeye ve 1080p ekrana, octa çekirdek 2.2 gHz işlemci, 32GB depolama alanı ve 3GB RAM gibi teknik özelliklere sahip olarak sunulacak.

Gelen bilgiler Xiaomi'nin orta seviye akıllı telefonlarında da plastik malzeme kullanımını terk edeceğini ve sadece giriş seviye modellerinde plastik malzeme kullanacağına işaret ediyor. 

Daha önce gelen bilgilerde de olduğu gibi, Mi 5c'nin iki farklı ekran boyutunda gelmeyeceğine dair kesin bir bilgi yok. Ayrıca listede belirtilen fiyatı görmezden gelebiliriz. Zira orta segmentte yer alacak olan Xiaomi Mi 5C'nin 1.500 Yan civarında bir fiyata sahip olması bekleniyor. 

Mi 5c akıllı telefonun, Android Marshmallow işletim sistemi MIUI8 ara yüzü ile sunulacağı ve daha sonra Android 7.0 Nougat'a yükseltilebileceği yönünde söylentiler var. Xiaomi'nin kavisli ekranlı akıllı telefonu sunmayı planlayan  söylentileri geliyor. Ayrıca Xiaomi, sızıntılardan da anlaşılacağı üzere yeni bir seri olan Mi Pro 2 üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Whatsapp