Xiaomi Mi 5c akıllı telefonun teknik özellikleri sızdırıldı

Xiaomi'nin yeni Mi 5c akıllı telefonu hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Bu sene Xiaomi Mi 5 ile adından söz ettiren Çinli teknoloji devi Xiaomi, ayrıca kısa bir süre önce Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus adındaki yeni akıllı telefon modellerini de resmi olarak duyurmuş ve pazara sunmuştu. Şimdi de yeni bir Xiaomi Mi 5 versiyonu daha pazara sunulmaya hazırlanıyor. Bu yeni model Xiaomi Mi 5c olarak adlandırılırken, en düşük fiyatlı versiyon olarak sunulacak.

Bu yeni cihaz hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, kısa bir süre önce cihazın fiyatına dair bilgiler gelmişti. Ortaya çıkan bir görsel Xiaomi Mi 5c'nin 999 Yuan yani yaklaşık olarak $144 / €136 fiyat etiket ile satışa sunulacağını göstermişti.

Şimdi de yeni bir görsel bu kez de Xiaomi Mi 5c'nin teknik özelliklerini gün yüzüne çıkardı. Bu yeni cihaz 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde Full HD dokunmatik ekran ile sunulacak. Akıllı telefon 2.2Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili MediaTek yonga setinden güç alacak.

Xiaomi Mi 5c'nin arkasında 3GB sistem belleği yer alıyor ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş. Ayrıca Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonun arkasında 12MP kamera yer alıyor ve Selfie kamerası da 8MP olarak geliyor. 

Yeni Xiaomi Mi 5c akıllı telefonun 30 Kasım tarihinde düzenlenecek olan etkinlikle resmi olarak duyurulacağı ifade edilmekte.

Whatsapp