Xiaomi Mi 5c akıllı telefonun görseli ortaya çıktı

Xiaomi'nin yeni bir Mi 5 versiyonu daha çok yakında gelecek..

Çin'in önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi, geçtiğimiz sene özellikle Xiaomi Mi 4 modelleri ile adından söz ettirirken, bu sene ise Xiaomi Mi 5 modeller pazara sunulmuştu. Şubat ayında MWC 2016'da Xiaomi Mi 5 gün yüzüne çıkarken, bir kaç gün önce de firma Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus modellerini resmi olarak duyurmuştu.

Firmanın şu sıralar yeni üst seviye modeli Xiaomi Mi Note 2 akıllısı hakkında bilgiler gelirken, şimdi de yeni bir akıllı telefonunun daha görselleri ortaya çıktı. Bu yeni akıllı telefon Meri kod ismi ile geliştirilirken, akıllı telefonun Xiaomi Mi 5c adı ile sunulacağı kaydediliyor.

Yeni akıllı telefonun arkadan görünüşü de ortaya çıkarken, oldukça farklı bir tasarım göze çarpıyor baktığımızda arkada orta üst tarafta kamera konumlandırılmış ve onun da altında LED flaş bulunurken, altta tam orta kısımda da aşağı doğru şerit şekilde E-ink ekran görülmekte. Bu ekranda saat ve bazı bildirimleri görebilmek mümkün olacak.

Teknik özellik açısından bakıldığında ise yeni Xiaomi Mi 5c, firmanın amiral gemisi akıllısı Mi 5s'e göre daha düşük donanım özellikleri içerecek.

Xiaomi Mi 5c akıllı telefon, 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip olacak. 2.2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alacak olan cihaz Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak.

Whatsapp