Xiaomi Mi 5c akıllı telefon GFXBench'te ortaya çıktı

Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu GFXBench veri tabanında göründü.

Geçtiğimiz sene pek de başarılı satış rakamları elde edemeyen Çinli Xiaomi, bu sene ise satış rakamlarını arttırmayı planlarken, yeni modellerini sunmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Redmi 4x pazara sunulurken, bir süredir hakkında bilgiler gelen cihazlardan birisi de Xiaomi Mi 5c adındaki akıllı telefon olmakta.

Yeni akıllı telefonun detaylı görselleri ortaya çıkmış ve hem ön hem de cihazın arka tasarımı gözler önüne serilmişti. Farklı kaynaklardan bilgiler gelmeye devam ederken, şimdi de akıllı telefon GFXBench benchmark uygulaması veri tabanında ortaya çıktı. Cihazın teknik özelliklerine dair bazı bilgiler de GFXBench üzerinden geldi.

Xiaomi Mi 5c akıllı telefonun firmanın yeni geliştirdiği Pinecone yonga seti ile sunulacağına dair iddialar gelmişti. Kısa süre ortaya çıkan bir görsel de ise Qualcomm Snapdragon yonga seti görülse de GFXBench tekrar Pinecone yonga setine işaret ediyor.

Yeni cihaz 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Xiaomi Mi 5c'nin sistem belleği 3GB olurken, dahili veri kapasitesi de 64GB olarak yer alıyor. 12MP arka kamera cihazda yer alırken, ön kamera da 8MP olarak Selfie çekimler için geliyor. Ayrıca işletim sisteminin de Google Android 7.1.1 Nougat olduğu görülmekte.

Yonga seti olarak ise 1.4Ghz ve 2.1Ghz sekiz çekirdekli Cortex-A53 tabanlı işlemci ile görülüyor. Grafik işlemci ise ARM Mali-T860 ve bu da Pinecone yonga setine işaret ediyor.

Whatsapp