Xiaomi Mi 5 Pro akıllı telefon şimdi de 3D cam arka yüzey ile satışa sunulacak

Xiaomi, amiral gemisinin en üst versiyonunu cam arka yüzey ile satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Şubat ayı sonunda Mobil Dünya Kongresi, MWC 2016'da bir çok yeni cihaz duyurusu gelirken, özellikle de amiral gemisi seviyesinde duyurular büyük ilgi gördü ve tanıtılan önemli modellerden bir tanesi de Xiaomi Mi 5 adındaki cihaz oldu.

Xiaomi Mi 5, hem donanım hem de tasarım yönünden farklı versiyonlar olarak geldi. Malzeme açısından bakıldığında cam arka yüzey ile gelen model Xiaomi Mi 5 olurken, seramik arka yüzey ile gelen versiyon ise Xiami Mi 5 Pro adı ile geldi ve bu versiyon donanım yönünden de daha üst seviye geldi.

Xiaomi Mi 5'in 1 Mart tarihinde satışa sunulmasından bir süre sonra Xiaomi Mi 5 Pro da satışa çıkmıştı ve şimdi de gelen bilgilere göre Xiaomi Mi 5 Pro'nun 3D cam arka yüzey içeren bir versiyonu satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni versiyon, 29 Nisan tarihinde firmanın kendi resmi web sitesi üzerinden satışa sunulacak. Fiyatının ise 2.599 Yuan yani yaklaşık $400 olacağı kaydedilmekte. Seramik versiyon ise daha yüksek fiyatlı olarak gelmişti.

Teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, Xiaomi Mi 5 Pro 5.15" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran ile geliyor. Yonga seti 2.15Ghz saat hızında çalışan ve dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 olmakta.

Akıllı telefon 4GB sistem belleği içeriyor ve dahili veri kapasitesi ise 128GB olarak belirlenmiş. Ois destekli 16MP kamera arkada yer alırken, önde bulunan kamerası da 4MP çözünürlük sunuyor. İşletim sistemi ise Google Android 6.0 Marshmallow olarak yer alıyor.

Whatsapp