Xiaomi Mi 5, bir çok farklı dayanıklılık testinde ter döküyor

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi zorlu testlere tabi tutuluyor.

Huawei ve Lenovo'nun ardından akıllı telefon pazarının en önemli firmalarından birisi Xiaomi olurken, firma bu sene 80 milyon ile 100 milyon arasında akıllı telefon satışı hedefliyor. 

Teknoloji devi firmanın en büyük itici gücü ise Şubat ayında resmi olarak duyurduğu ve sonrasında da Mart başında satışa sunulan amiral gemisi Xiaomi Mi 5 olmakta.

Xiaomi Mi 5 tasarım olarak iki farklı versiyon olarak geliyor. Bu versiyonlardan bir tanesinde arka tarafta cam olurken, Xiaomi Mi 5 Pro olarak gelen üst versiyon ise seramik arka yüzey içermekte.

Firmanın arka cam yüzey ile gelen versiyonu için bir dayanıklılık testi videosu geldi. Bu videoda çizilme testi, yanma testi ve dayanıklılık testi yer alıyor.

Xiaomi Mi 5 akıllı telefon 5.15" büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel Full HD dokunmatik IPS LCD ekran içeriyor ve bu ekran ile birlikte arka tarafta Corning Gorilla Glass 4 ile korunmakta.

3GB sistem belleği ve32GB / 64GB dahili veri kapasitesi içeren Xiaomi Mi 5, dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor.

Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan yeni akıllı telefon 16MP arka kamera ve ayrıca 4MP ön kamera içeriyor. USB Type-C desteği ve parmak izi tarayıcısı ile gelen Xiaomi Mi 5'in bataryası ise 3.000mAh olarak belirlenmiş.

Xiaomi Mi 5'in dayanıklılık videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Whatsapp