Xiaomi Meri, firmanın kendi yonga seti ile mi geliyor

Xiaomi Meri'nin yonga seti hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı...

Akıllı telefon üreticileri arasında kendi geliştirdiği yonga setlerini cihazlarında kullanan bir çok firma bulunurken, bunlar arasında Apple, Samsung ve Huawei ilk akla gelen firmalar olarak sayılabilir.

Ayrıca bu senenin başında Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin de kendi yonga setini geliştirdiği yönünde bilgiler gelmişti. Bu yonga setlerinin ise firmanın sunacağı düşük fiyatlı modellerde kullanılabileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Aslında Xiaomi, hamlesini çok daha önce gerçekleştirirken, Xiaomi bünyesinde yer alan Beijing Pinecone Electronics 2014 senesinde Çinli yonga seti üreticisi Leadcore Technology Ltd ile işbirliği içerisine girmişti.

Xiaomi'nin şu sıralar Meri kod ismine sahip bir akıllı telefonu gelirken, bu cihazda yer alan yonga setinin bu açıdan ilk olabileceğine yönelik bazı şüpheler Weibo üzerinden ifade ediliyor. AnTuTu'da Xiaomi Meri ortaya çıkmış ve Mali-T860 grafik işlemci içeren bir yonga setinin cihazda bulunacağı görülmüştü. Yonga setinin ne olacağı ise detaylanmazken, Xiaomi Meri ayrıca 5.46" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran ile geliyor.

Xiaomi'nin Qualcomm ve MediaTek'in yonga setlerini cihazlarında kullandığı düşünülürse, bu iki firma için bu durumun kötü haber olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp