Xiaomi Meri, benchmark sonuçlarında göründü

Xiaomi, yakında yeni bir akıllı telefon modellini daha pazara sunacak...

Çinli Xiaomi, yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Xiaomi Meri kod ismi ile karşımıza gelen bu yeni cihazın Xiaomi Mi 5c adı ile pazara sunulabileceğine dair iddialar gelmekte. Xiaomi Meri, benchmark sonuçlarında ortaya çıktı ve hem Geekbench hem de AnTuTu üzerinden bu yeni akıllı telefon hakkında bazı önemli bilgilere ulaşabiliyoruz.

Geekbench'e bakacak olursak eğer, yeni akıllı telefonun 3GB sistem belleği ile geleceğini görüyoruz. Ayrıca Xiaomi Meri, 1.4Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alıyor. İşletim sistemi ise Google Android 6.0.1 Marshmallow olarak görünmekte. Geekbench puanı ise tek çekirdekte 758 ve çoklu çekirdekte de 3105 / 3043 olmakta.

Diğer benchmark uygulaması olan AnTuTu skoruna bakacak olursak eğer, cihaz 63.581 puan almış. Üst seviye modellerin 150.000- 175.000 civarında puan aldığı düşünüldüğünde oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz.

AnTuTu üzerinden gelen diğer bilgilere göre Xiaomi Meri, 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Daha önce 5.1" büyüklüğünde ekran içereceği yönünde bilgiler vardı. Ekran çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel Full HD olmakta.

Mali-T864 grafik işlemci yeni Xiaomi Meri akıllı telefonda yer alıyor. 2.2Ghz + 1.4Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga seti akıllı telefonda bulunuyor ve büyük ihtimalle Rockchip olabilir. Ancak henüz kesin bilgi bulunmuyor.

Whatsapp