Xiaomi Jason Kod Adlı, Xiaomi Mi 6C GFXBench'te Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 6'nın orta seviye versiyonu, Xiaomi Jason kod adı altında geliştiriliyor. Xiaomi Mi 6C olduğu düşünülen yeni cihaz, GFXBench'te ortaya çıktı.

Xiaomi Mi 4c'nin 2015 yılında ortaya çıkmasından bu yana Xiaomi, amiral gemisi telefonlarının daha uygun fiyatlı bir orta seviye "c" modelini piyasaya sürmeye devam ediyor. Geçen yıl Xiaomi Mi 5C'nin piyasaya sürülmesinin ardından bu yıl da Xiaomi Mi 6C gün yüzüne çıkacak gibi görünüyor. Xiaomi Mi 6C, GFXbench test sitesinde ortaya çıktı. 

Xiaomi Mi 6C, 13. Cuma gününde piyasaya çıkabilir. Xiaomi Mi 6c, GFXBench'e göre, 1080 x 1920 çözünürlüklü 5.15 inçlik bir ekran taşıyacak. Cihaz yakın zamanda 2.2 gHz Octa-Core CPU ve Adreno 512 GPU ile duyurulan Snapdragon 660 yonga setine sahip olacak. Bellek özellikleri tarafında ise 6GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı bulunuyor. Android 7.1.1 işletim sistemi altında çalışan cihaz, 12MP arka kamera ve 5MP ön kameraya sahip. 

Yukarıda özellikler gerçekse ki öyle görünüyor, Xiaomi Mi 6 ve Mi 6C arasındaki en önemli farklılıklar, donanım özellikleri tarafında olacak. Xiaomi Mi 6, Qualcomm'un en güçlü yonga seti Snapdragon 835'e sahip. Mi 6C'nin işlemcisi Snapdragon 660 ise amiral gemi işlemci olmasa da performans testlerinde Snapdragon 835'ten çok da geride kalmıyor. Ayrıca daha iyi pil süresi vereceği de belirtiliyor. Diğer bir fark ise kamera özelliklerinde kendini gösteriyor. 

Xiaomi Mi 6C'nin Xiaomi Mi 6'dan biraz daha uygun bir fiyata sahip olması bekleniyor. Xiaomi Mi 6'nın 64GB versiyonunun 360$ fiyat etiketine sahip olduğunu düşünürsek, Xiaomi'nin Mi 6'nin fiyatı daha da aşağıya düşürmek için ne gibi kısıtlamalara gideceği bilinmiyor. 

Whatsapp