Xiaomi, Global MIUI 9 Dağıtımına Başladı

Xiaomi, merakla beklenen ve ülkemizdeki Xiaomi kullanıcılarını da ilgilendiren global MIUI 9 güncellemesinin dağıtımına başladı.

Xiaomi'nin en son kullanıcı arabirimi MIUI 9, Temmuz ayında resmi olarak duyuruldu ve o zamandan beri yalnızca beta sürümleri şeklinde cihazlara gönderildi. Yeni yazılım, daha hızlı uygulama başlatma hızları ve bölünmüş ekran modunun yanı sıra şimdilik sadece Çin'deki kullanıcılar için bir takım yeni özellikleri sunuyor. Dün, Xiaomi stabil MIUI 9 ROM'unu global olarak piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Güncellemenin 2017 yılı sonundan önce tamamlanması planlanıyor ve üç grupta cihazlara dağıtılacak. İlk grupta yer alan Xiaomi Redmi Note 4, Mi Mix 2 ve Mi Max 2 gibi cihazlar için güncelleme yayınlanmaya başladı. İkinci grup cihazlar içinse önemli müzedeki bir kaç hafta içinde yayınlanacak. 

MIUI 9 Grup 2: 

  • Cihazlar: Redmi Y1, Redmi Y1 Lite, Redmi 4, Mi 5, Mi Max
  • Tarih: Kasım ayı ortaları 

MIUI 9 Grup 3

  • Cihazlar: Destekleyen diğer modeller 
  • Tarih: Aralık ayı başı

Xiaomi'nin neredeyse tüm ürün yelpazesini en yeni sürüme güncellemesi bekleniyor ve hatta 2012'de piyasaya çıkan Mi 2'ye bile MIUI 9 güncellemesinin verilmesi planlanıyor. İlk dağıtım grubundaki Xiaomi akıllı telefon modellerinden birine sahipseniz yakında bir güncelleme bildirimi alacaksınız. 

Whatsapp