Xiaomi Ekim Ayında 10 Milyon Telefon Sattı

Xiaomi, Ekim ayında geçtiğimiz ayki başarısını tekrarlayarak 10 milyon akıllı telefon satışı yaptı ve rakiplerine göz dağı verdi.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz Eylül ayında 10 milyon adetlik akıllı telefon satışına imza atmıştı. Şirket, Ekim ayında da bu başarıyı tekrarlayarak yine 10 milyon adet akıllı telefon sattı. Xiaomi CEO'su Lei Jun, resmi Weibo hesabı üzerinden Xiaomi hayranları ile bu iyi haberi paylaşırken, diğer yandan da 1 Kasım tarihinde satışa sunulacak olan ve Xiaomi Mi A1 olarak da bilinen Xiaomi Mi 5X'i de hatırlattı. Bu arada Xiaomi'nin 10 milyonluk satış rakamına 7/24 satış yaparak ulaşamadığını da belirtelim. 

Xiaomi, yakın zamanda kendisine 2017 yılında 90 milyon adet akıllı satma gibi oldukça iddialı bir hedef belirlemişti. Bu hedef aynı zamanda, geçen yılki 58 milyon adetlik satış rakamı ile karşılaştırıldığında yaklaşık olarak %40 gibi bir büyümeye işaret ediyor. Öte yandan Xiaomi'nin 70 milyon adetlik satışla bu güne kadar ki en yüksek satışını yaptığı 2015 yılı ile kıyaslandığında ise %25'e yakın bir büyümeyi ifade ediyor. 

Bu arada, Microsoft CEO'su Satya Nadella bugün Xiaomi genel merkezine bir ziyarette bulundu ve Lei Jun Satya Nadella'ya bir Xiaomi Mi Mix 2 hediye etti. Jun, Xiaomi ve Microsoft'un telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve bulut hizmetleri için "çok yakın işbirliği" yaptığını söylüyor.

Whatsapp