Xiaomi, Duyurusu Yapılan Mi Note 2 ile Galaxy Note7'nin Boşluğunu Doldurmayı Hedefliyor

Xiaomi, bugün Çin'de düzenlenen etkinlikte yeni amiral gemisi Mi Note 2 modelini duyurdu. Xiaomi, Mi Note 2 ile Galaxy Note7'den boşalan üst seviye büyük ekran pazarını doldurmayı hedefliyor.

Çin merkezli üretici Xiaomi, bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde phablet segmentindeki yeni amiral gemisi Mi Note 2 modelini resmi olarak tanıttı. Üst seviye güçlü özelliklere ve dual-edge kavisli ekrana sahip.olan Xiaomi Mi Note 2, Galaxy Note 7 ile boşalan büyük ekranlı üst seviye büyük ekran akıllı telefon boşluğunu doldurmayı hedef alıyor. 

Xiaomi Mi Note 2, önde ve arkada şık kavisli bir tasarımla geliyor. Samsung Galaxy Note 7 ile anılan çift tarafı kavisli 5.7 inç OLED ekrana sahip olan Xiaomi Mi Note 2, optik hileler içermeyen gerçek esnek bir ekrana sahip ve bu ekranın Samsung'dan tedarik edildiği belirtiliyor. Ancak ekran çözünürlüğü sızan bilgilerde olduğu gibi Quad HD değil full HD olarak geliyor. 

Ekran gövde oranı %77.2 olan Xiaomi Mi Note 2, etkileyici görünümünün yanında güçlü donanım özelliklerine de sahip. Qualcomm'un 2.35 gHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisinden güç alan Mi Note 2, 6GB LPDDR4 RAM ve 128GB UFS 2.0 dahili depolama alanına sahip. Mi Note 2  ayrıca 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı ile gelen versiyona da sahip. 

Kamera özellikleri tarafında ise Çin merkezli üretici dual kamera teknolojisini Mi Note 2 modelinde pas geçiyor. 22.56MP Sony IMX218 Exmor f/2.0 arka kameraya sahip olan Xiaomi Mi Note 2, özel bir 3-eksenli jiroskop ile çalışan ve mükemmel gerçek zamanlı titreşim önleme vaat eden.EIS (Elektronik Görüntü Sabitleme) teknolojisine sahip. Bu arka kamera aynı zamanda Hybrid PDAF teknolojisi ile Xiaomi'nin tescilli düşük ışık ve uzun pozlama teknolojileri sayesinde oldukça güçlü bir kamera performansına ulaşıyor. Xiaomi Mi Note 2'nin ön kamerası ise 8MP çözünürlükte Sony IMX268 sensöre sahip. 

Xiaomi Mi Note 2'nin en çok dikkat çeken yönü ise bağlantı özelliklerinde ortaya çıkıyor.  6 farklı ağ çeşidinde 37 farklı LTE bandını destekleyen Xiaomi Mi Note 2, uluslararası tüm gsm şebekeleri ile uyumlu. Yüksek hassasiyetli GPS modülü ve tam özellikli NFC modemine sahip olan cihaz, P2P iletişim teknolojisi ile NFC erişim kontrollü çalışma alanları ve evler için geliştirildi. 

Yüksek kaliteli ses için  24-bit / 192kHZ ses chipine sahip olan Mi Note 2, 4.070 mAh bataryadan güç alacak ve Quick Charge 3.0 teknolojisinden destek alan hızlı şarj özelliğine sahip. 

Daha önce de belirttiğimiz gibi Xiaomi Mi Note 2 iki farklı versiyonda geliyor. Üst model Xiaomi Mi Note 2 6GB RAM ve 128GB UFS 2.0 dahili depolama alanı ile Çin'de 3.299 Yuan (485$), global pazarlarda ise 3.499 Yuan (520$) fiyat etiketine sahip olacak. 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanına sahip olmak isteyenler ise Xiaomi Mi Note 2 için 2.799 Yuan (415$). ödemek durumunda kalacak. 

Whatsapp