Xiaomi çok yakında ABD pazarında sunulacak

Hugo Barra, Xiaomi'nin yakında ABD'de yerini alacağını kaydetti...

Akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden olan Xiaomi, Çin'in en büyük firmalarından ve bir çok pazarda cihazlarını sunmaya devam ederken, resmi ithalatçı üzerinden Xiaomi Mi 5 olarak firmanın amiral gemisi Türkiye'de de sunulmaya başlanmıştı.

Son dönemde Çin'de satış rakamları açısında gerileme yaşayan firma, yeni pazarlar peşinde de görünüşe göre bu firmaların başında da Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Henüz bu pazarda yer almayan firma, Hugo Barra'nın Bloomberg üzerinden verdiği bilgilere göre de çok yakında bu pazarda yerini alabilir.

Hugo Barra bilindiği üzere önceden Google'da Kıdemli Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey yönetici olarak çalışırken, daha sonra Xiaomi'ye geçmiş ve firmanın Global pazar için Kıdemli Başkan yardımcılığı görevini sürdürmeye başlamıştı.

Xiaomi, geçtiğimiz dönemde hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de Avrupa'da online satış mağazası açmış ancak bu mağazaları üzerinden sadece giyilebilir cihazlar ve power bank gibi aksesuar ve diğer bazı cihazlarını satışa sunmuş ancak akıllı telefon modellerini satışa çıkarmamıştı. 

Ancak çok yakında bu durum değişecek gibi görünüyor. Özellikle de Huawei'nin yükselişi karşısında adım atma gereği duyan Xiaomi'nin yeni nesil Mi ve Redmi Mi modelleri Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan teknoloji meraklıları için sunulacak.

Whatsapp