Xiaomi Cihazlarına Whatsapp Temizleme Özelliği Geliyor

MIUI 10 arayüzünün yeni sürümlerinde Whatsapp temizleme özelliğinin yer alacağı ortaya çıktı.

Diğer birçok akıllı telefon üreticisi gibi Çinli Xiaomi firması da cihazlarında kendi özelleştirdiği arayüz olan MIUI arayüzünü kullanıyor. Her ne kadar cihazları Android işletim sistemi kullansa da sahip oldukları arayüz ile çok farklı bir deneyim sunabiliyorlar.

MIUI adı verilen özel arayüzün en güncel sürümü şuan piyasada yer alan ve yavaş yavaş birçok Xiaomi cihazı için dağıtılmaya başlanan MIUI 10 sürümüdür. Bugün ise ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre MIUI 10 arayüzünün yeni güncellemesi ile beraber cihazlara Whatsapp veri temizleme özelliği eklenecek.

Adından anlaşılacağı üzere Whatsapp temizleme özelliği sayesinde kullanıcılar uygulamanın cihazınızda depoladığı resimler, video klipler, sesli notlar, belgeler ve gif dosyaları da dahil olmak üzere Whatsapp ile ilgili dosyaları temizlemenizi sağlar.

Bu yeni özellik sayesinde özellikle firmanın piyasaya sunduğu 16 GB veya daha az dahili depolama alanına sahip cihazları kullanan kişiler depolama sıkıntısına bir nebze olsun çözüm bulmuş olacak. Şuan için bu özellik MIUI 10 beta kullanan kişilere dağıtıldı.

Whatsapp veri temizleme özelliğini kullanabilmek için cihazınızın ana ekranında yer alan güvenlik uygulamasına girmeniz ve karşınıza gelen ekran üzerinde yer alan Whatsapp temizleme butonuna basmanız gerekiyor. Ardından uygulamanın cihazınızda kapladığı tüm alanı görebilir ona göre uygulamanın kullandığı kısımları temizleyerek cihazınızda daha fazla yer açabilirsiniz.

MIUI 10 geliştirilmiş yapay zeka özellikleri ile cihazların çok daha hızlı ve akıllı çalışmasını sağlayan birçok yenilik içeren özelleştirilmiş bir arayüzdür. Yakın zamanda firmanın bütün cihazları için kararlı sürüm olarak dağıtılması bekleniyor.

Whatsapp