Xiaomi CEO'su neden suya dayanıklı akıllı telefon sunmadıklarını açıkladı

Çinli Xiaomi'nin suya dayanıklı model sunmamasının ardındaki neden nedir?

Akıllı telefon pazarında yer alan bir çok üretici son dönemde üst seviye donanım özellikleri içeren amiral gemisi modellerini suya dayanıklı yapı ile sunmaktalar. Sony, bir süredir bu özelliği Xperia Z serisinde kullanmıştı ve Samsung da geçmişte de bazı modelleri suya dayanıklı olarak sunarken, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleri de bu özelliğe sahipti.

Baktığımızda özellikle Japonya'da bir çok firma suya dayanıklı cihazlar sunuyor ve Sony, her ne kadar Xperia Z serisinde bu özelliğe yer verse de firmanın yeni Xperia X ailesinin büyük çoğunluğunda ise bu özellik kullanılmamış.

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Xiaomi ise şu ana kadar henüz suya dayanıklı tasarıma sahip bir model sunmuş değil ve Xiaomi'nin kurucusu Lin Jun, neden bu şekilde davrandıklarını açıkladı.

Lin Jun'dan gelen bilgilere göre bu karar için en önemli nedenlerden bir tanesinin cihazın herhangi bir darbe aldığında suya dayanıklılık özelliğinin zarar görebiliyor olması. Küçük bir darbenin bile bu yönde zarar verebileceği ifade ediliyor.

Ayrıca bir başka etken de maliyet olmakta. Lin suya dayanıklılık özelliğinin cihaza eklenmesi ile birlikte cihazda maliyetin - %30 seviyesinde artış gösterdiğini kaydediyor. Şu an için bu özellik Xiaomi modellerinde yer almazken, Lin, Xiaomi cihazların şimdilik yağmurdan uzak tutulması gerektiğini ifade ediyor.

Whatsapp