Xiaomi CEO'su Hindistan Ekibini Rekor Satışlar için Kutladı

Çin merkezli üretici Xiaomi, Hindistan'da 18 günde bakın ne kadar akıllı telefon sattı. Xiaomi CEO'su Hindistan Xiaomi ekibi için kutlama yaptı.

Çin merkezli üretici Xiaomi, ana vatanı Çin'in ardından kendisine en büyük hedef pazar olarak Hindistan'ı seçmişti. Xiaomi CEO'su Lei Jun, paylaştığı mesajında Hindistan ekibinin ulaştığı yeni dönüm noktasını açıkladı. Lei Jun açıklamasında "18 günde bir milyon Xiaomi Akıllı telefon" diyerek şirketin Hindistan'da 18 günde bir milyon adetlik satış yaptığını paylaştı. 

Aslında IDC'nin paylaştığı verilere baktığımızda da Xiaomi'nin Hindistan'da Temmuz ayından bu yana bir numaralı online telefon markası olduğu görülüyor. Bu yükseliş Xiaomi'nin 2014 yılında Xiaomi Mi3 modeli Hindistan pazarına girdiği günden bu yana en hızlı yükselişi oldu. Xiaomi ürünlerindeki Flipkart anlaşması Nisan ayında son bulmuş ve Xiaomi markalı akıllı telefonlar Amazon Hindistan ve Snapdeal üzerinden de satışa sunulmuştu. 

Lei Jun, Hugo Barra ve  Manu Kumar Jain ile birlikte perakende ortakları ve desteklerini esirgemeyen Çin'deki iş ortaklarına teşekkür etti. Lei Jun teşekkür konuşmasında,şöyle devam etti: 

Ve herşeyden önemlisi, başarımızın arkasındaki itici güç olan Hindistan'daki her bir Mi hayranına Xiaomi için gösterdikleri sevgiye teşekkür etmek istiyorum. Lei Jun - Xiaomi CEO

 Hızla büyüten akıllı telefon üreticisinin Başkanı, "tüm Xiaomi ailesinin çabaları ile 3-4 yıl içerisinde Hindistan'da en büyük pazar payına sahip olacağımızın mümkün olduğuna inanıyoruz" dedi. Hugo Barra ve Manu Kumar Jain'in liderlik yaptığı Xiaomi Hindistan ekibinden bu ayın başlarında 1-3 Ekim tarihlerinde 500 bin adetlik satış rakamına ulaşıldığı bilgisi verilmişti. 

Whatsapp