Xiaomi, bu sene ikinci yarı akıllı saatini pazara sunacak

Xiaomi, akıllı saati ile de pazarın en güçlülerinden olmaya aday.

Xiaomi akıllı telefon pazarında 2015'i satış rakamları ile beşinci sırada kapatırken, 2016 ilk çeyrekte ise daha geriye düştü. Firma özellikle de yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 5 ile ses getirirken, Şubat ayında resmi olarak duyurulan ve Mart ayında satışa çıkan akıllı telefonun özellikle 2. çeyrek sonuçlarında etki etmesi bekleniyor.

Diğer bir çok akıllı telefon üreticisi gibi giyilebilir cihaz segmentine de ilgi gösteren firma, Mi Band adındaki fitness bilekliklerini pazara sunmuştu. Hatta geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin ikinci nesil Mi Band modelinin ilk görselleri de gelmişti.

Gelen bilgilere göre Xiaomi bu sene sadece Mi Band 2'yi sunmayacak. Ayrıca Xiaomi, bir akıllı saat ile de pazarda mücadeleye dahil olacak ve bu konuda ilk bilgiler de Çin üzerinden geçtiğimiz ay içerisinde gelmişti.

Xiaomi'nin akıllı saat sunacağı konusunda en önemli bilgi ise firmanın kurucularından olan ayrıca Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Liu De'den geldi. De, Xiaomi'nin bu sene içerisinde ikinci yarıda ilk akıllı saatini sunacağını belirtti. 

Henüz yeni akıllı saatin tam olarak ne zaman sunulacağına dair bilgi bulunmazken, sonbahar ayları daha öne çıkıyor. Ayrıca henüz cihazın tasarım ve donanım özelliklerine dair de bilgi bulunmazken, özellikle firmanın fiyat / performans konusunda dikkat çeken cihazları ile öne çıktığını biliyoruz.

Whatsapp