Xiaomi Black Shark Skywalker, Snapdragon 855 ile Geekbench'te Göründü

Xiaomi'nin oyun telefonu Black Shark, yeni modeli Black Shark Skywalker ile Geekbench üzerinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti ile listelendi.

Çinli üretici Xiaomi, ilk oyun odaklı akıllı telefonunu, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Black Shark adıyla tanıtmıştı. Daha sonra, neredeyse diğer tüm özellikleri aynı kalmak üzere 10 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip Black Shark Helo ile yoluna devam etti. Çinli şirket şimdi de Black Shark Skywalker adıyla üçüncü oyun telefonunu hazırlıyor. 

Xiaomi Black Shark Skywalker'ın tek çekirdekli testte 3494 ve çok çekirdekli testlerde 11.149 puanlık Geekbench skoru, daha önce sızdırılan Sony'nin Snapdragon 855 yonga setine sahip olacak en yeni amiral gemisi Xperia XZ4'ün Geekbench puanıyla neredeyse aynı. Geekbench'in çok çekirdekli testlerinde 10.000 puan barajını alan ilk Android cihazı, Snapdragon 855'li modeller olacak. Şu anda yalnızca A11 Bionic ve A12 Bionic yongaları tarafından desteklenen Apple cihazları bu skorlara ulaşabiliyor. 

Snapdragon 855, San Diego merkezli şirket tarafından sunulan ilk 5G destekli yonga seti olacak, ancak bunun için öncelikle yonga setinin X24 veya X50 modeme sahip olması gerekiyor. Xiaomi Black Shark Skywalker'ın tanıtımı ile bitlikte 5G desteğine sahip olup olmadığını da göreceğiz. 

Whatsapp