Xiaomi Akıllı Telefonları Bekleyenlere Kötü Haber Geldi

Xiaomi'nin heyecanla yaratan uygun fiyatlı üst seviye akıllı telefonlarını bekleyen tüketicilere kötü bir haber geldi. Şirketin, yakın zamanda uygulayacağı stratejiler, Xiaomi hayranlarını üzebilir.

Akıllı telefon sektöründe artık bir Xiaomi gerçeği olduğu yadsınamaz. Çin merkezli şirket, sunduğu mükemmel seviyede donanım özelliklerine sahip akıllı telefonlarını belki de hiç bir firmanın rekabet edemeyeceği fiyatlare tüketicilerle buluşturmasıyla beğeni kazanıyor. Ancak gelen yeni bilgiler, dünyanın çeşitli bölgelerinde -ki buna Türkiye de dahil - Xiaomi akıllı telefonların ülkelerinde resmi olarak satışa sunulmasını bekleyenler için durum pek iç açıcı değil. 

Xiaomi akıllı telefonlarını ABD'de resmi kanallar üzerinden satın almayı bekleyenlerin, ucu açık bir bekleme süresine de hazırlıklı olmaları gerekiyor. Şirketin Global Başkan Yardımcısı Wang Xiang verdiği bir röportajında, ABD pazarına açılmanın, akıllı telefon üreticisi için bir öncelik olmadığını itiraf etti.

Özellikle hoş bir haber değil, çünkü markanın telefonları her yıl heyecanla beklenmekte ancak Amerika ve Avrupa'daki kullanıcılar bu cihazlara yasal olmayan yollardan sahip olmak zorunda. Xiaomi akıllı telefonları resmi olmayan tedarikçilerden satın almak garanti belirsizliği, teknik destek eksikliği ve ağ uyumsuzluğu gibi sorunları da beraberinde getirebiliyor. 

Xiaomi, Huawei'nin Honor markası veya OnePlus'ın kullandığı ve görece daha küçük şirketlerin başarıya ulaştığı doğrudan müşteri odaklı satış yoluna girmek istemiyor. Şirket, böyle bir hareketin marka itibarını risk altına sokacağına ve potansiyel olarak kusa vadede faydalı olsa da uzun vadede Amerikan operatörleri ile olan ilişkilerine zarar vereceğine inanıyor.

Bununla birlikte Çinli şirket halihazırda 30 ülkede tam erişimli olarak ürünlerini sunuyor ve bu ülkelerin çoğu doymuş ABD pazarından daha büyük büyüme potansiyeline sahip gelişmekte olan pazarlardan oluşuyor. Ayrıca Xiaomi, yeni akıllı telefonların kapsamlı testlere tabi tutulduğu ABD operatörlerinin ağları için cihazlarını özelleştirecek mühendislik kaynaklarına sahip değil. Gözümüze göre Xiaomi, önümüzdeki dönemde büyük dört pazara bağlı kalacak ve dünyaya açılmak için doğru zamanı bekleyecek.

Xiaomi, bir dönem Türkiye'de de ofis kurarak akıllı telefon satışına başlama çalışmaları yürütmüş fakat karşılaştığı bazı engeller nedeni ile şirketin Türkiye macerası başlamadan bitmişti. 

Whatsapp