Xiaomi, 100W Super Charge Turbo Teknolojisi için Video Yayınladı

Xiaomi, 4.000 mAh'lik bataryayı 17 dakikada tam olarak şarj eden 100W Super Charge Turbo Teknolojisini bugün yapacağı etkinlikte duyuracak.

Oppo’nun SuperSound hızlı şarj teknolojisi, 10V / 5A’da 50W hızıyla en hızlı kablolu şarj cihazı olmuştu, ancak Xiaomi, yeni Super Charge Turbo Teknolojisi ile şarj hızlarında lider olmak istiyor. Şirket, yeni şarj teknolojisini bugün düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak öncesinde kısa bir video yayınladı. Çin merkezli şirketin başkanı Lin Bin'in Weibo paylaşımında, Oppo'nun 50W çözümüne karşı 20V / 5A'da çalışan 100W şarj cihazını gösteren bir video yayınladı. 

https://www.youtube.com/watch?v=g1tuqXEr_No

Sadece 17 dakika sonra, Xiaomi’nin şarj cihazı % 100’e ulaşırken, Oppo’nun şarj cihazı ise % 65’te kaldı. Bu hızlar, Xiaomi’nin Super Charge Turbo şarj adaptörünün 4.000 mAh bataryaya güç verdiği ve SuperVOOC’un daha küçük 3.700 mAh batarya ile çalıştığı göz önüne alındığında gerçekten dikkat çekici. Huawei Mate X'in ise Huawei Super Charge adaptörü ile tam şarj olması 35 dakika sürecek. 

Xiaomi’nin mevcut cihazları, 27W’a kadar kablolu şarj cihazını destekliyor ancak Mi 9 amiral gemisi bile sadece 18W şarj cihazı ile kutusundan çıkıyor. Super Charge Turbo'nun gerçek ticari ürünlerde ne zaman piyasaya sunulacağı henüz bilinmiyor ancak bugün yapılacak tanıtımda, bununla ilgili de bilgi verilebilir. 

Whatsapp