Xenon Flaşlı Üçlü Kameraya Sahip Nokia 9 Özellikleri Sızdırıldı

Nokia 9'a ait olduğu iddia edilen teknik özellik listesine göre akıllı telefon, xenon flaşa sahip üç lensli bir kamera ile gelecek.

Nokia markasının akıllı telefon pazarına döneminin ardından, markanın hayranları HMD Global'den Samsung'un Galaxy ve Apple'ın iPhone modellerine rakip olabilecek gerçek bir amiral gemisi akıllı telefon duyurusu bekliyor. Ve duyurusu yaklaşan akıllı telefon Nokia 9, bu beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Ya da en azından en yeni sızıntılara göre durum onu gösteriyor. 

Nokia 9 özelliklerinin bir listesi online olarak yayınlandı ve yaklaşan Nokia amiral gemisi için bazı ilginç özelliklere işaret ediyor. Hatta gerçek olamayacak kadar iyi teknik özelliklere sahip görünüyor. Ancak yine de göz atmaya değer. 

İnternete sızdırılan Nokia 9 teknik özellikleri listesi ilk olarak Zeiss markalı ve üç lensli bir kamera ünitesi olduğunu gösteriyor. Bu aslında Nokia ve Huawei arasında lisans anlaşması ile geliştirilen Huawei P20 Pro kamerasının aynısı olabilir. Ayrıca, teknik özellikler listesi, Nokia 9'daki üç kameranın, ana (geniş açılı), telephoto ve tek renkli monochrome olarak - 41MP, 20MP ve 9.7MP çözünürlükleri ile birlikte - Huawei P20 Pro'da gördüğümüz üçlü kameraya benzer şekilde listeliyor. Ana 41MP kameranın, 1,4 um piksel boyutunda Galaxy S9 +'a benzer bir f / 1.5 ila f / 2.4 arasında değişken diyaframa sahip olduğu da belirtiliyor. 

Ancak daha da ilginç olan nokta ise teknik özellikler listesinde cihazın xenon flaşa sahip olduğunun belirtiliyor olması. Bu özellik, yıllardır akıllı telefonlarda görmediğimiz bir özellik ve hayranlar tarafından heyecanla bekleniyor. Liste aynı zamanda cihazın hem xenon hem de led flaşa sahip olduğunu gösteriyor ki bu kullanıcıların güçlü bir flaşlı birlikte aynı zamanda el feneri özelliğini de kullanabileceğini gösteriyor. Ne yazık ki, Xenon flaş modülleri daha kalın olma eğiliminde olduğu için, 150,6 x 75,2 x 7,3 mm boyutlarında olduğu iddia  edilen Nokia 9 boyutlarına tam olarak uymuyor. 

Nokia 9'un iddia edilen diğer teknik özellikleri arasında ise 6.01 inç büyüklüğünde 18:9 en-boy oranına sahip Quad HD OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, ekran içi parmak izi tarayıcı ve 3.900 mAh batarya ile birlikte IP68 sertifikası bulunuyor. 

Whatsapp