Windows Insider Yapı 14328 Sürümü PC ve Mobil Cihazlar için Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Redstone için Yapı 14328 sürümünü mobil cihazlar ve PC için Windows Insider kullanıcılarına aynı anda kullanıma sundu.

Microsoft,  Windows 10 işletim sistemi için Threshold güncellemesinin ardından yaz aylarında sunacağı ikinci büyük Windows 10 güncellemesi için geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcıların da rest edebildiği ön izleme sürümleri ile geliştirilen Windows 10 Redstone için bugün Yapı 14328 Sürümü Windows Insider Mobil ve PC kullanıcıları için yayınlandı. 

Mobil Windows Insider kullanıcıları için yayınlanan Yapı 14328 sürümü herhsngi bir yeniliğe,sahip değil, sadece daha pc insider sürümü ile aynı Yapı numarasına sahip. Fakat pc kullanıcıları için yayınlanan Yapı 14328 Insider Preview sürümü onlarca yeni özelliği beraberinde getiriyor. Windows Ink,  güncellenmiş başlat ekranı ve gelişmiş bildirimler başta olmak üzere Yapı 14328 sürümü dolu dolu bir güncelleme derlemesi oluyor. 

Microsoft,  öncelikle bu yapı ile Windows Insider kullanıcılarına,  hata ve sorunlara karşı sabırlı olmayanlar için tekrar bir uyarı yapma gereği duymuş ve bu durumda olanlar için Insider Slow seçeneğine geçmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Muhtemelen bir çok yeniliğin ve geliştirmenin eklendiği sürümde hataların daha yoğun olması nedeni kullanıcılara "birincil cihazlarına yüklememeleri"  uyarısı blog duyurusunda tekrarlanıyor. 

Windows Ink: Windows Ink, yapışkan notlar oluşturarak, kağıda yazar gibi cihazınızda yazmanızı, bir beyaz tahta üzerinde çizim yapma ve kolayca dijital dünyada düşünceleri paylaşmayı sağlıyor. Windows Ink ayrıca Haritalar, Microsoft Edge ve Office gibi uygulamalara da entegre edilmiş durumda. 

Yeni Başlangıç Deneyimi: Verimliliği ve tüm uygulamaların yanı sıra PC, Tablet ve Mobil platformlarda daha tutarlı olmaK ve bulunabilirliği arttırmak için  Windows 10 Başlangıç deneyiminde iyileştirmeler yapıldı. En çok kullanılan uygulamalar ve tüm uygulamaların listesi yeniden tasarlanarak kullanımda kaydırmayı azaltmak için ara yüzün üst tarafına alındı. 

Tablet Modunda İyileştirmeler: Tablet Modunda ekran alanından daha iyi yararlanmak için bazı geliştirmeler ve özellikler eklendi. 

  • Tam Ekran Tüm Uygulamalar Listesi 
  • Tablet Modunda görev çubuğunu otomatik gizleme 

Cortana İyileştirmeleri: Windows 10 Redstone Yapı 14328 sürümü ile Cortana ve arama özelliklerinde de bazı geliştirmeler kullanıcılara sunuluyor. 

  • Kilit Ekranında Cortana özellikleri
  • Cortana hatırlatmaları için yeni geliştirmeler 
  • Çapraz cihaz Cortana özellikleri 
  • Cortana kullanımını kolaylaştıran geliştirmeler 
  • Onedrive sonuçlarını içeren daha derin dosya arama 

Eylem Merkezi ve Bildirimler için Geliştirmeler: Eylem Merkezi ikonu görev çubuğunda yeni yerine taşınıyor. Ayrıca Eylem Merkezi ikonu artık bildirim sayısını da ikon üzerindeki numaralarla gösteriyor. Bildirim merkezindeki uygulama bildirimleri sadece tek bir uygulamada ikonla gösteriliyor. Cortana bildirimleri de artık Eylem Merkezinde gösteriliyor. 

Microsoft ayrıca Yapı 14328 sürümü ile görev çubuğu saati ile takvim uygulamasını entegre hale getiriyor.  Kilit Ekranında ise medya kontrolleri üst kısımda yer alıyor. Ayarlar menüsü de yenileniyor ve Windows Insider seçenekleri ayrı bir sayfaya taşınıyor. 

Whatsapp