Windows güvenli mod açma işlemi nasıl yapılır?

Windows işletim sistemli bilgisayarlarınızı güvenli modda açmak istiyorsanız eğer, bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tüm bilgiler makalemizde yer almakta.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımızda çeşitli sorun giderme işlemlerini gerçekleştirirken güvenli moda geçiş işlemini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bilgisayarda bulunan çeşitli hataların giderilmesi ve bugların ortadan kalkması için Güvenli Mod oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkarken, Windows güvenli moda geçiş işlemiyle ilgili tüm detaylar makalemizde yer alıyor.

Oldukça sade bir arayüzü ile birlikte ortaya çıkan Windows güvenli mod arayüzü, bilgisayarın açılışı esnasında F8 tuşuna basarak başlatılıyor. Farklı yollarla birlikte de Windows'ta güvenli mod aktif hale getirilebilirken, bu seçenekleri tek tek sizlere anlatacağız.

Standart Güvenli Mod: Bu seçenekle birlikte tüm standart güvenli modu aktif hale getirebilirken, gereksiz tüm programlar bu modda servis dışı bırakılmaktadır. Dosya ile driverların tümü bu modda aktif olarak çalışabiliyor. Yerel ağlardan yayılan WannaCry virüsü gibi virüslerin dağılması da engelleniyor.

Ağ ile güvenli modBu modda internet bağlantısına da izin verilirken, Ağ ile Güvenli Mod internete bağlanacaksanız oldukça önemli bir yol. Bilgisayarınızdaki sorunu çözmek için internetten arama yapacaksanız, Ağ ile Güvenli Mod seçeneğini kullanabilirsiniz.

Komut istemi ile güvenli modTüm Windows 10 versiyonlarında olmasa da sadece komut istemiyle aktif hale getiriliyor. Bu mod hasarı fazla olan işletim sistemlerinde kullanılıyor.

Windows 10 güvenli modda nasıl açılır?


 Bilgisayarı güvenli modda başlatmak için ayarlar menüsüne ve ardından ise Güncelleştirme ve Güvenlik menüsünde yan barda bulunan Kurtarma seçeneğine tıklamanız yeterli oluyor.

Gelişmiş başlangıç seçeneğinin altındaki “Şimdi yeniden başlat” seçeneğine tıklayarak açılan menüden sorun giderme gelişmiş seçenekler ve başlangıç ayarlarına da tıklayabilirsiniz.

Whatsapp