Windows 10'lu NuAns Neo bugün global pazara sunuluyor

Japonya merkezli NuAns'dan gelen Windows 10 işletim sistemli Neo akıllı telefon bugün Japonya dışına sunuluyor.

Apple'ın iOS işletim sistemi üzerinde çalışan iPhone akıllı telefon modellerini kenara koyacak olursak eğer, pazarda şu anda Google'ın Android işletim sisteminin mutlak hakimiyeti söz konusu. Açık kaynak kodlu Android Samsung, HTC, LG, Sony gibi sayısız firma tarafından kullanılıyor.

Diğer taraftan pazarda yer alan mobil işletim sistemlerinden bir tanesi de Microsoft'un işletim sistemi olurken, Windows adı ile gelen bu işletim sistemi büyük oranda Nokia / Microsoft tarafından sunulan Lumia modellerinde kullanılırken, sınırlı sayıda da olsa bazı üreticiler de bu işletim sistemini tercih etmekte.

Japonya'da faaliyet gösteren akıllı telefon üreticilerinden birisi olan NuAns da Windows 10'u tercih eden firmalardan birisi ve firma anavatanında Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışan NuAns Neo adında bir cihazı satışa sunmuştu.

NuAns Neo bugün itibari ile de Japonya dışına çıkarak, global pazara sunuluyor. Firma bu durum için Kickstarter'ı kullanacak ve akıllı telefon Temmuz ayı sonuna kadar Kickstarter'da listelenecek.

NuAns Neo akıllı telefon 5" büyüklüğünde ve 1280x720 piksel HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip ve ayrıca cihazda 2GB sistem belleğine yer verilmiş. Akıllı telefon gücünü ise 1.5Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 617 yonga setinden almakta. Batarya ise 3.350mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp