Windows 10 Yapı 14388 WIP Fast Ring İçin Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Yapı 14388 sürümünü Windows Insider Mobil ve PC kullanıcıları için yayınladı.

Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update güncellemesi için son hazırlıklarını yapıyor. Bu kapsamda popüler işletim sistemi için yapılan son rötuşlar ve geliştirmeler Windows Insider programı çerçevesinde test edilmesi amacıyla kullanıcılara sunuluyor. Windows 10 Yapı 14388 sürümü de bu kapsamda yayınlanan güncellemelerden biri oldu. 

Microsoft,  bugün Windows Insider Programı Fast Ring kullanıcıları için Windows 10 Yapı 14388 sürümünü mobil ve PC kullanıcıları için yayınladı. Hata gidermeleri ve performans iyileştirmeleri sağlayan bu yeni yapı ile Windows 10 Anniversary Update güncellemesine Bşr adım daha yaklaşılmış oldu. 

Geçtiğimiz hafta sonunda bir ilki gerçekleştiren ve Windows Insider Programı başladığı günden bu yana ilk defa hafta sonunda Yapı 14385 ilr yeni bir yapı yayınlayan Microsoft,  bugün de Yapı 14388 sürümünü kullanıcılara sundu. Herhangi bir yeni özellik getirmeyen Yapı 14388 güncellemesi hata gidermeleri üzerinde yoğunlaşıyor. Yapı 14388 ile öncelikle Windows Store uygulama mağazası da 11606.1001.39 sürümüne güncelleniyor ve mağazadaki hataların giderildiği belirtiliyor. 

Microsoft, Windows 10 Yapı 14388 pc sürümü ile ayrıca ekran okuyucu klavye kısayollarında hatalarını, kilit ekranında siyah ekranla karşılaşma sorununu ve bazı driverların çökmesi nedeni ile mavi ekran ve reboot döngüsü oluşması sorununu gideriyor. Windows 10 Mobile Yapı 14388 sürümünde ise mağaza güncellemesine ek olarak Microsoft Edge’in gizli sekmede klavye açılmama sorunu giderilirken, bazı uygulamaların telefonu yeniden başlayıncaya kadar askıda kalmasına neden olan sorun giderildi. 

Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için Yıldönümü Güncellemesini (Anniversary Update)  2 Ağustos tarihinde bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar için yayınlayacağını duyurmuştu. Bu güncellemenin ardından ise Redstone 2 kod adı altında yeni güncellemenin testlerine Windows Insider programı çerçevesinde başlanacak. 

Whatsapp