Windows 10 Redstone 3 Güncellemesi Eylül Ayında Geliyor

Microsoft, bugün Windows 10 için yeni güncelleme stratejilerini açıkladı. Buna göre bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi Redstone 3'ün önümüzdeki Eylül ayında yayınlanması planlanıyor.

Windows 10'un bir sonraki yeni özellik güncellemesi, Windows 10 Redstone 3 kod adıyla geliştirildiği biliniyor. Bir süre önce Microsoft'un Windows 10 Redstone 3 güncellemesini bu Sonbahar aylarında piyasaya sürmeyi planladığına dair bilgiler ortaya çıkmıştı, fakat bugün yeni Windows 10 sürümü hakkında yeni bilgiler geldi. 

Microsoft, şirketin her yıl Windows 10'a iki yeni yükseltme yapacağını açıkladı. Bunlardan biri Mart ayında Creators güncellemesi adıyla sunulmuştu. Diğeri ise Eylül ayında piyasaya sürülecek. Microsoft bir blog yazısında, bir sonraki Windows 10 özellik güncellemesinin bu yılın eylül ayında yayınlanmasının planlandığını doğruladı, bu da oldukça heyecan verici. Elbette, Eylül 2017, Redstone 3 güncelleştirmesinin planlanan çıkış tarihi. Ancak Microsoft'un Eylül ayında bu güncellemeyi yayınlamama ihtimali düşük.

Windows 10 Redstone 3'ün Windows 10 için bazı önemli yeni özellikler içermesi bekleniyor. Özellikle de güncelleme, geliştirilmiş bir tasarım (kod adı Project NEON), Microsoft Edge için geliştirmeler ve muhtemelen Dosya Yöneticisi gibi uygulamalar için yeni Sekmeli Tasarım özelliğini getirecek sekmeler özelliği. 

  • Microsoft Windows için öngörülebilir yükseltme sağlamak amacıyla her yılın Mart ve Eylül aylarında Office 365 ProPlus ile de uyumlu yükseltme ve özellik güncellemeleri sağlamayı taahhüt ediyor. Bir sonraki Windows 10 özellik güncellemesinin Eylül ayında yayınlanması planlanıyor 
  • Her Windows 10 özellik sürümü 18 ay boyunca servis edilecek ve desteklenecektir. Bu, mevcut Windows 10 yaklaşımımızla tutarlı olmakla birlikte, Office 365 ProPlus ile uyumlu hale getirilerek kuruluşlara daha fazla netlik ve öngörülebilirlik katmaktadır.
  • Buna ek olarak, System Center Configuration Manager, Office 365 ProPlus ve Windows 10 için bu yeni güncelleme modelini destekleyecek, hem dağıtımı hem de güncel tutmayı kolaylaştıracaktır.

Microsoft, Seattle'daki yıllık geliştirici Konferansı Build 2017'de, Windows 10 Redstone 3 güncellemesi hakkında daha fazla bilgi paylaşacak ve bu etkinlik önümüzdeki ay canlı olarak yayınlanacak.

Whatsapp