Windows 10 Redstone 2 Yapı 14901 Insider Preview Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Anniversary Update'in ardından ilk Redstone 2 Insider Preview ön izleme sürümünü de kullsnıma sundu.

Microsoft, 2 Ağustos tarihinde Windows 10 Anniversary Update güncellemesini yayınlandıktan sonra bir sı raki büyük Windows 10 güncellemesi olan Redstone 2 kod adlı yeni güncelleme için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda hazırlanan ilk Windows Insider ön izleme sürümü de bilgisayar ve tabletler için kullanıma sunuldu. 

Microsoft Windows ve Cihazlar Grubu Yazılım Mühendisi ve Windows Insider Program yöneticisi Dona Sarkar'ın yaptığı açıklamaya göre ileride yapılacak geliştirmeler ve eklenecek yeni özellikler için Windows 10 Onecore çekirdeğinde yapılan geliştirmeler içeren Yapı 14901 sürümü bu nedenle çok önemli yenilikler getirmiyor. 

Dona Sarkar'ın Windows Blog yazısında belirttiği yenilikler arasında Dosya Gezgini uygulamasına eklenen ve yeni özelliklerin kullanıcı tarafından daha kolay keşfedilmesini sağlayan uygulama içi bildirimler dikkat çekiyor. Ayrıca Sürüm 1394'ten gelen çekirdek hata ayıklama desteği kaldırıldı fakat önemindeki yeni yapılarda bu destek yeniden sağlanacak. Bilinen sorunlar arasında ise Adobe Acrobat Reader uygulaması başlatıldığında çökme meydana geldiği rapor ediliyor. 

Dona Sarkar ayrıca Windows 10 ekibinin yoğun bir şekilde Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesine odaklandığını belirtiyor. Son olarak yayınlanan Yapı 14393.67 sürümü üzerinden gelen geri bildirimler ışığında yüksek kaliteli bir güncellemenin çok yakında sunulacağını belirten Dona Sarkar, ayrıca Windows 10 Mobile için Redstone 2 Insider Preview sürümlerini de bir kaç hafta içinde yayınlayacaklarını belirtti. 

Windows 10 Redstone 2 Yapı 14901 sürümü tüm Windows Insider kullanıcıları için aynı anda gözükmeyebiliyor. Bunun nedeni ise destekleyen cihaz listesinde yapılan güncelleme olarak gösteriliyor. Windows Insider güncellemelerini yönetmek için bilgisayarınızda Ayarlar / Güncelleştirme ve Güvenlik / Windows Insider Programı menüsünü kullanabilirsiniz. 

Whatsapp