Windows 10 Preview Yapı 14936 Pc ve Mobil için Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Redstone 2 için yeni bir ön izleme sürümünü kullanıma sundu. Windows 10 Yapı 14936, Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınlandı.

Microsoft, Ağustos ayında Windows 10 Anniversary Update güncellemesini yayınlaması ile birlikte, bir sonraki büyük güncelleme için de çalışmalarına başladı. Henüz resmi olarak açıklanmasa da Redstone 2 kod adı altında geliştirilen yeni Windows 10 güncellemesi akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar için Windows Insider programı dahilinde test ediliyor. Microsoft, bu kapsamda Windows 10 Yapı 14936 sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. 

Beklendiği üzere yeni özellikler getirmeyen Windows 10 Yapı 14936, One Core çekirdeği üzerinde geliştirmeler ve hata gidermeleri içeriyor. Windows 10 bilgisayar cephesinde Microsoft Edge tarayıcı için yeni eklentiler içeren Yapı 14936, aynı zamanda Windows Subsystem for Linux için de bir güncelleme içeriyor. Bu sayede kullanıcılar "yükseltme komutunu" kullanarak, Ubuntu version 16.04 (Xenial) sürümüne Ubuntu 14.04 (Trusty) sürümünden otomatik güncelleme yapabiliyor. 

Windows 10 Mobile tarafında ise şimdilik göze batan bir yenilik dikkat çekmiyor. Windows Blog üzerinde Dona Sarkar'ın yayınladığı açıklamalar arasında bazı kullanıcılar tarafından rapor edilen yükseltme hataları ve Eylem Merkezinin herhangi bir noktasından dokunarak eylem merkezini kapatmayı engelleyen sorun giderildi. Ayrıca bazı kullanıcıların karşılaştığı Sim Kart tanımama sorunları da giderildi. 

Microsoft'un en yetkili yöneticileri tarafından Windows 10 Redstone 2 ile özellikle mobil tarafa odaklanılacağı açıklanmıştı. Windows farları ve Windows 10 Mobile kullanıcıları da haklı olarak bekledikleri yeni özelliklerin bu güncelleme ile geleceği beklentisi taşımaya başladı. Fakat ne var ki şimdilik herhangi önemli bir yenilik Windows Insider kullanıcıları için sunulmadı. Tahminlerinize göre en azından iki üç yapı daha yeni özellikler sunulmayacaktır. Yani ortalama bir ay sonra yeni özelliklerin test edildiği yapılar gelmeye başlayacak diyebiliriz. 

Microsoft, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi için henüz resmi olarak bir tarih açıklamadı. Fakat gelen bazı bilgilere yeni Windows 10 Mobile cihazlarını da Redstone 2 güncellemesi ile sunmak isteyen Microsoft'un bu güncellemeyi yayınlamak için 2017 yılı ilk yarısını bekleyeceği belirtiyor. 

Whatsapp