Windows 10 PC için Yapı 14342 Sürümünün Ön izlemesi Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 bilgisayar ve tabletler için yeniden bir Windows Insider Preview sürümünü Fast Ring için yayınladı.

Microsoft, Windows Insider programı çerçevesinde yeni önizleme sürümlerini yayınlamaya devam ediyor. Yaz aylarında kullanıma sunulması planlanan Windows 10 Anniversary Update (Redstone) güncellemesi için yapılan geliştirmelerin test edildiği Windows 10 Insider Preview Yapı 14342 sürümü, Windows Insider Fast Ring (Hızlı Halka)  kullanıcıları için yayınlandı. 

Microsoft'un İşletim Sistemleri Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı Gabriel Aul,  yayınlanan Windows 10 Yapı 14342 sürümündeki değişiklikleri blog yazısında şu şekilde  açıkladı: 

Microsoft Edge'de Eklentiler için Güncelleme: Microsoft Edge için eklenti desteği geçtiğimiz yapılarda kullanıma sunulmuştu. Yerel dosyalar üzerinden yükleme yapılarak kullanılabilen Microsoft Edge Eklentileri artık Windows Store üzerinden yüklenebiliyor. Bu değişiklik için mevcut eklentileri manuel olarak kaldırıp mağazadan ya kurmak gerekiyor. İlerideki güncellemelerde bu işlemin otomatik olarak yapılması da sağlanacak. 

Bu güncelleme ile birlikte reklam engelleme eklentileri Adblock, Adblock Plus ve Pin İt Butonu, Mouse Gestures, Reddit Enhancement Suite,  One Note Web Clipper ve Microsoft Translator gibi Microsoft Edge Eklentileri Windows Store uygulama mağazasında kullanılabilir duruma geldi. 

Microsoft Edge için Gerçek Zamanlı Web Bildirimleri: Microsoft Edge,  artık kullanıcıları in izinlerine bağlı olarak Web sayfalarının Eylem Merkezi üzerinden gerçek zamanlı bildirim göndermesini olanak sağlıyor. Örnek olarak bir servisin web sayfasından size bildirim geldiğinde,  farklı bir uygulama ile meşgul olsanız da yeni uygulama bildirimi gibi Eylem Merkezinde bu bildirimler görüntülenebilecek. 

Microsoft Edge için Kaydırarak Dolaşma: Windows Phone 8.1 Internet Explorer tarayıcısının alışık olduğumuz bir özellik daha Windows 10'a geliyor. Sayfalar arasında gezinirken önceki sayfa ya da sonraki sayfayı açmak için ekranın kenarlarından sağa veya sola doğru sürüklemek yeterli olacak. Bu özellik Windows 10 Mobile için en çok istenen özellik olurken, Windows 10 pc için de ilk 10 özellik arasında yer alıyor. Web sayfalarını kaydırarak Gezinme özelliği bir sonraki Windows 10 Mobile yapısında da kullanıma sunulacak. 

Skype UWP Preview Güncellemesi: Windows 10'un bu sürümünde Evrensel Skypeönizleme uygulaması için de bir güncelleme yayınlandı. Skype UWP Preview uygulamasının bu sürümünde koyu tema seçimi ve hesaplar arasında geçiş yapma yeteneği kullanıma sunuldu. Ayrıca Windows 10 Mobile için ilerideki yapılarda Skype UWP Preview uygulamasının kullanıma sunulacak. 

Kullanıcı Hesabı Kontrolü Diyalog Ekranı Güncellendi: Windows 10 kullanıcı hesabı kontrolü için izinlerin verildiği diyalog ekranı güncellenerek koyu tema desteğine kavuştu. Ayrıca bu pencerenin başlık rengi değiştirilerek mavi renk kullanıldı. 

Bildirimler için Mouse Orta Tuşu kullanımı: Eylem Merkezindeki bildirimlerde artık mouse'ın orta tuşu ile bildirimleri silebilirsiniz. Tüm bildirimleri silmek için uygulamanın Eylem Merkezindeki ikonuna mouse'un orta tuşu tıklamak yeterli. 

Windows 10 Redstone kod adı altında geliştirilen Windows 10 Anniversary Update,  Build Geliştirici Konferansı'nda duyurulmuş ve yaz aylarında yayınlanacağı açıklanmıştı. 1607 versiyon numarasına sahip olması beklenen Redstone güncellemesinin bilgisayar ve tabletler için Temmuz ayında yayınlanacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp