Windows 10 Mobile Yapı 14977, Insider Fast Ring Kullanıcıları için Yayınladı

Microsoft, Windows 10 Mobile için yeni İnsider Preview sürümünü kullanıma sundu. Yapı 14977 sürüm numarası ile gelen yeni yapı bazı küçük yenilikler ve önemli düzeltmeler içeriyor.

Microsoft, yaklaşık iki hafta aradan sonra Windows 10 Mobile için yeni bir Insider Preview sürümünü Insider Fast ring kullanıcıları için yayınladı. Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14977 sürüm numarası ile yayınlanan yeni güncelleme Microsoft Edge tarayıcı için yeni bir özellik getirirken, UWP uygulamalar için geliştirmeler ve önemli hata düzeltmeleri içeriyor. 

Yeni yapı Microsoft Edge için EPUB kitaplar için destek olmak üzere sadece bir yeni özellik içeriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar EPUB kitaplarda yazı büyüklüğünü ve yazı fontunu değiştirebilecekler. Bilmeyenler için bu özellik, EPUB dosyalarını Windows 10 Mobile cihazınızdaki Microsoft Edge tarayıcıda doğrudan görüntülemenize olanak tanır. Ayrıca, bu özellik aynı zamanda beğendiğiniz bir EPUB dosyasının belirli bölümlerine yer imi koymanıza da olanak tanır.

Windows 10 Mobile Yapı 14977 sürümü, Microsoft Edge'deki EPUB dosyalarına verilen desteğe ek olarak, çok gerekli bir iyileştirme ile geliyor: Üçüncü Taraf Alarm uygulamalarının Sessiz Saatler uygulaması ile entegre çalışma  yeteneği. 14977 numaralı yapıda, Windows 10 Mobile'in üçüncü parti Alarm uygulamaları, Sessiz Saatler etkinleştirilmiş olsa bile alarmlar hakkında sizi bilgilendirebilecek ve bu da çok gerekli değişikliklerden biri oldu. 

Son olarak Microsoft, "çok sayıda UWP uygulaması içeriği" için kullanılan rendering teknolojisini değiştirdiğini belirtti ancak şirket, tam olarak ne geliştirildiğine dair herhangi bir bilgi vermedi.

Microsoft'un yeni bir yapıya geçtikten sonra bazı uygulamaların çökmesine neden olan bir engelleme hatası nedeniyle bu hafta yeni bir PC sürümü yayınlamayacağını da ek olarak hatırlatalım. 

Windows Insider Fast ring kullanıcısı iseniz Yalı 14977 sürümünü Ayarlar menüsündeki Güncelleştirme ve Güvenlik menüsünden yükleyebilirsiniz. Güncelleme boyutunun  yaklaşık olarak 5.1GB olması nedeni ile WiFi ağına bağlanarak indirme işlemini yapmanızı öneriyoruz.  

Whatsapp