Windows 10 Mobile ve Windows 10 Arasında Bildirim Senkronizasyonu Çok Yakında Geliyor

Microsoft'un Build Geliştirici Konferansı'nda duyurduğu en önemli özelliklerden biri olan bildirim senkronizasyonu çok yakında kullsnıma sunulacak.

Microsoft,  Mart ayının sonlarında San Francisco’da düzenlediği Build Geliştirici Konferansı'nda Windows 10 Anniversary Update'in tanıtımını yapmıştı. Yaz aylarında yayınlanması planlanan Windows 10 Anniversary Update'in özelliklerinden bahsedilirken bir ayrıntı dikkatleri çekmişti. O da Windows 10 ve Windows 10 Mobile arasında Bildirim Senkronizasyonu özelliği olmuştu. 

Bildirim Senkronizasyonu,  akıllı telefonunuzda herhangi bir bildirim aldığınızda aynı bildirimin Cortana üzerinden Windows 10 bilgisayarınıza da gelmesini sağlıyor. Bu özelliğin en dikkat çekici tarafı ise bu bildirimlere yine bilgisayar üzerinden cevap verebilmek olacak. Bildirim Senkronizasyonu özelliği, bugün yayınlanan Windows 10 Insider Preview Yapı 14352 sürümünde aktif edildi. Fakat özelliğin kullanılabilmesi için Windows 10 Mobile için de bir güncelleme yayınlanması gerekiyor. 

Bildirim Senkronizasyonu özelliğini biraz daha açarsak örnek olarak Tweetium uygulaması "Hızlı Cevap" ve Hızlı Eylemler" özelliğini destekliyor. Bu sayede Tweetium uygulamasından gelen bildirimlere telefona hiç dokunmadan bilgisayar üzerinden cevap yazabilir ya da bir tweeti beğenip retweet edebilirsiniz. 

Microsoft İşletim Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı ve Windows Insider Programı Başkanı Gabriel Aul, geçtiğimiz günlerde twitter üzerinde yaptığı açıklama, Windows 10 Mobile için yeni yapı adayını şirket içi test grubunda test ettiklerini belirtmişti. Windows 10 Mobile Yapı 1435x sürümüne sahip olduğu düşünülen bu yapının bu akşam saatlerinde ya da önümüzdeki haftanın başlarında yayınlanarak Windows 10 Mobile için de Bildirim Senkronizasyonu özelliğinin aktif edilmesi bekleniyor. 

Whatsapp