Windows 10 Mobile Skype Uygulamasına SMS Entegrasyonu Geldi 

Microsoft, Windows 10 Mobile Skype Preview UWP uygulaması için sms entegrasyonunu kullanıma sundu.

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte Skype uygulamasını sisteme entegre ederek video arama ve sms gönderimi gibi işlemlerin tek merkezden yapılabilmesinin önünü açmıştı. Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından test edilen bu özellik, bilinmeyen bir nedenden dolayı Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesi ile kullanıma sunulmamıştı. 

Microsoft, Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesinin ardından bir sonraki büyük güncelleme için çalışmalarına başlamıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14926 sürümü Insider Fast Ring (Hızlı Halka)  kullanıcıları için yayınlanmıştı. Bu güncelleme ile birlikte Skype Preview UWP uygulaması da SMS entegrasyonuna kavuşmuş oldu. 

Kullanıcılar artık arama sırasında video atamaya geçişin yanında sms için de Skype uygulamasını varsayılan SMS uygulaması olarak seçebiliyor. Bu sayede Skype sohbetlerinin yanında sms mesajları da Skype uygulaması ile alınıp gönderilebilecek. 

Skype uygulaması ile SMS göndermek için öncelikle Windows 10 Mobile Insider Preview RS_2 Yapı 14926 sürümünü yüklemeniz ve Windows Uygulama Mağazası üzerinden Skype Preview UWP uygulamasını 11.8.180 versiyon numarasına güncellemeniz gerekmektedir. 

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile SMS mesajları için farklı çözümler getirmeye çalıştı. İlk olarak Skype entegrasyonunu deneyen Microsoft, daha sonra "heryerden mesajlaşma" özelliği ile Windows 10 pc ve telefon entegrasyonu ile mesajlaşma özelliğini geliştirmek istedi. Görünüşe bakılırsa Microsoft, Skype uygulaması ile sms gönderiminin daha verimli olacağına karar vermiş görünüyor. 

Whatsapp