Windows 10 Mobile Insider programı da sona erdirildi

Microsoft gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte Windows 10 Mobile Insider programının da fişini çektiğini ve açıkça mobil işletim sistemini tozlu raflara kaldırdığını açıkladı.

Akıllı cep telefonu pazarında hatırı sayılır bir popülerliğe sahip mobil işletim sistemi geliştirmek isteyen Microsoft, tüm girişimlerine rağmen sektörde bir türlü tutunmayı başaramamıştı. Bu nedenle sektördeki tüm mobil işletim sistemi sürümüne olan desteğini yavaş yavaş kesen firma, şimdilerde ise Windows 10 Mobile Insider programını sonlandırdı.

Microsoft'un mobil işletim sistemine kazandıracağı yeni özelliklerin test edildiği Insider programının sonlandırılmaması kullanıcılarda acaba bir gün Microsoft mobil işletim sistemi dünyasına yeniden dönecek mi hissi yaratıyordu. Doğal olarak kafalardaki soru işaretlerini sonlandırmak isteyen firma, Insider programının mobil ayağını da durdurmuş oldu.

Windows 10 Mobile Insider programının durdurulması Microsoft çalışanı Brandon LeBlanc'ın attığı tweetle birlikte ortaya çıkarken, böylelikle Windows 10 Mobile'a yeni bir özellik daha eklemeyecek. Sadece bu işletim sistemini kullanan cihazlar için güvenlik güncellemeleri sunulabilecekken, firmanın gerçekleştirdiği bu adımla birlikte iOS ve Android karşısında mağlubiyeti kabul ettiğini söyleyebiliriz.

Microsoft bu adımıyla birlikte mobil işletim sistemi dünyasında yavaş yavaş tamamıyla çekilmeye hazırlanırken, mevcut pazar payını da azaltmayı planlıyor. Öte yandan şirketin halen Swype v.b. birçok uygulama ile Google Play Store ile App Store'da boy gösterdiğini belirtelim.

Whatsapp