Windows 10 Mobile Güncellemesi Bir Model İçin Daha Yayınlandı

Windows 10 Mobile güncellemesini alacağı söylenen fakat bir türlü güncelleme yayınlanmayan bir akıllı telefon daha Windows 10 Mobile güncellemesine kavuştu.

Microsoft yetkilileri Windows 10 Mobile duyurusu ile birlikte yaptığı açıklamada,  Windows 10 Mobile güncellemesini mümkün olduğu kadar Windows Phone 8.1 ve 8 işletim sistemli akıllı telefonlara sunmaya çalışacaklarını belirtmişti. Fakat ne var ki donanıma bakılmaksızın Windows Phone 8 işletim sistemi ile satışa sunulan modeller Windows 10 Mobile güncellemesinin dışında bırakıldı. 

Windows 10 Mobile haberleri Lumia akıllı telefonlar etrafında şekillenirken, öte yanda bazı OEM üreticilerin hatırı sayılır rakamlarda Windows Phone akıllı telefon satışı yaptığını da hatırlatalım. Bunlardan biri de Blu Mobile olurken, şirketten Windows 10 Mobile güncellemesi verilecek cihazların listesi açıklansa da bugüne kadar herhangi güncelleme yayınlanmamıştı. 

Blu Mobile tarafından yapılan açıklamaya göre Blu Win HD LTE X150e modeli için Windows 10 Mobile güncellemesi kullanıma sunuldu. Hindistan'da bazı kullanıcılar da Windows 10 Mobile güncellemesini aldıklarının bilgisini veriyor. Windows 10 Mobile güncellemesini alacak Blu Mobile akıllı telefonların listesi ise şu cihazlardan oluşuyor: 

  • Blu Win HD W510u
  • Blu Win HD LTE X150q
  • Blu Win HD LTE X150e
  • Blu Win Jr LTE X130e

Blu Mobile ayrıca Windows 10 Mobile güncellemesinin sunulmayacağı 512MB RAM'e sahip iki akıllı telefonunu da açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri pazarında satışa sunulmuş durumda olan bu cihazlar ise şunlar: 

  • Blu Win Jr LTE X130q
  • Blu Win Jr

Kullanıcılar, Windows Store uygulama mağazasındaki "Güncelleştirme Danışmanı" uygulamasını yükleyip yapılandırdıktan sonra Ayarlar / Güncelleştirme ve Güvenlik / Güncellemeleri Kontrol Et adımlarından Windows 10 Mobile güncellemesi için kontrolleri sağlayabilir. 

Whatsapp