Windows 10 Insider Preview Yapı 14352 Sürümü Insider Fast Ring Kullanıcıları için Yayınlandı

Microsoft, bugün Windows Insider Fast Ring kullanıcıları için yeni bir sürümü daha kullanıma sundu.

Microsoft,  Windows Insider programı çerçevesinde yayınladığı ön izleme sürümleri ile teni Windows 10 sürümlerini test etmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Yapı 14342 sürümünü yayınlayan Microsoft,  bugün de Windows 10 Insider Preview Yapı 14352  sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. 

Bugün kullanıma sunulan Windows 10 Yapı 14352 sürümü kesinlikle büyük bir güncelleme değil ve çoğunlukla iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri üzerinde duruluyor. Zaten son dönemde gelen bilgilere göre Microsoft'un artık Windows 10 Anniversary Update için yeni özellikler eklemesi beklenmiyor. Temmuz ayında yayınlanması beklenen Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update için bu tarihe kadar hata gidermeleri ve performans iyileştirmeleri üzerinde durulacak. 

Fakat yine de Windows Insider sürümlerinde bazı küçük yenilikler kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Windows 10 Yapı 14352 ile kullanıcılara sunulan yeniliklerden biri de tekrar değiştirilen dosya yöneticisi ikonu oldu. Windows 10 Yapı 14352 ayrıca Cortana ve Windows INK için geliştirmeler de içeriyor. 

Windows 10 Yapı 14352 ile Cortana artık kilit ekranında da konutları yerine getirebilecek. Bu konutlar arasında ise Groove Müzik uygulamasını kontrol komutları dikkat çekiyor. İşte bir kaç örnek komut: 

  • “Hey Cortana, play <şarkı ismi>”
  • “Hey Cortana, play <sanatçı>”
  • “Hey Cortana, play my ”
  • “Hey Cortana, ”


Ayrıca Hey Cortana özelliği sayesinde kilit ekranında bile anımsatıcılar kurabilirsiniz: 

  • Hey Cortana, set a timer for 10 minutes”
  • “Hey Cortana, how much time is left?”
  • “Hey Cortana, cancel my timer”


Microsoft,  Windows 10 Anniversary Update'in yayınlanma tarihini Build Geliştirici Konferansı'nda yaptığı açıklamada "Yaz Aylarında" şeklinde açıklamıştı. Fakat gelen bilgilere göre "Sürüm 1607" adını alması beklenen Windows 10 Anniversary Update'in Temmuz ayının sonunda (28 Temmuz) kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. 

Whatsapp