Windows 10 Creators Update ile Gelen Yenilikler

Microsoft'un Ekim 2016 etkinliğinde tanıtımını yaptığı Windows 10 Creators Update ile gelen yenilikler arasında yeniden tasarlanan eylem merkezi ve yeni kişiselleştirme seçenekleri dikkat çekiyor.

Microsoft, 26 Ekim tarihinde düzenlenen Ekim 2026 etkinliğinde Windows 10 platformunun bir sonraki büyük güncellemesi Windows 10 Creators Update güncellemesinin tanıtımını da yaptı  Windows 10 VR ve Surface serisine yeni katılan Surface Studio gibi heyecan verici yeniliklerin tanıtıldığı etkinlikte Windows 10 Creators Update ile gelen yenilikler de yer verilen detaylar arasındaydı.   

https://www.youtube.com/watch?v=zdJBurRbT4o 

Microsoft, her ne kadar resmi tanıtım yapmış olsa da tanıtım esnasında Windows 10 Creators Update ile gelen yeniliklerin tümüne bu tanıtımda yer verilmediğini hatırlatalım. Microsoft'un paylaştığı Windows 10 Creators Update güncellemesi için yukarıdaki demo video üzerinden sizler için Windows 10 Creators Update güncellemesi ile gelen ve pek de sözü edilmeyen teni özellikleri derledik.

İşte Windows 10 Creators Update güncellemesi ile gelen diğer yenilikler: 

Groove Music Maker 

Microsoft, yaratıcıları hedef aldığı Windows 10 Creators Update ile yeni bir müzik oluşturma aracı olan Groove Music Maker adlı uygulamanın da duyurusunu yapacak.  Groove Music Maker, ekstra herhangi bir satın almaya gerek olmadan müzik parçaları oluşturmaya olanak sağlayan basit kullanımlı bir medya oluşturma aracı gibi görünüyor. 

Tabi ki çok kapsamlı sağlam bir uygulama olduğunu sanmıyoruz ama temel ihtiyaçları karşılamak için yeterli olacağını düşündüğümüz ücretsiz bir uygulama olacak Groove Music Maker uygulaması.

Word için Kalem Fonksiyonelliği

Yayınlanan Word demo videposuna göre, kelmkeri Word dökümanları üzerinde çizili ve silinmiş yazılar için kullanılabilir olduğu görülüyor. 

Edge Sekme Tarayıcı 

Microsoft Edge tarayıcı yeni bir sekme tarama özelliğine sahip olacak. Bu yeni özellik, sayfa ön izleme açıkken açık sekmeler arasında gezinmeyi daha kolay bir hale getirecek. 

Microsoft Edge tarayıcı Windows 10 Creators Update güncellemesi ile aynı zamanda oturum yöneticisi özelliğine de kavuşacak. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere bu yeni özellik tarayıcı oturum sekmelerini kolayca yenilemeyi sağlayacak.

Eylem Merkezi 

Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesi ile Eylem Merkezinde de önemli yenilikler getiriyor. Yenilenen Eylem Merkezinde, hızlı eylem butonları geniş bloklara sahip olmayacak.  Ses ve Parlaklık ayarı için önceden tanımlanmış Ayarlar yerine kaldırmalı ayar butonu eylem merkezindeki büyük yenilik olarak kullanılabilir olacak  

Tema Renkleri (Accent Colors)

Windows 10 işletim sistemi ile tema renklerini kullanmayı seviyorsanız, yakında renk seçici ile özel Renkler oluşturarak bunları tema rengi olarak kullanabileceksiniz.

Ayarlar Menüsü Güncellemesi 

Üstteki Tema Renkleri ekran görüntüsüne bakarsak; sağ tarafta yer bir video alanı, yardım sekmesi ve önerilen linkler olduğunu görüyoruz. Bu özellik de yeni ve önümüzdeki Windows 10 güncellemesi ile kullanıcılara sunulacak. 

Windows Store Uygulama Mağazası

Windows Store uygulama mağazası yeni kişiselleştirme sayfasına sahip ve burada Windows 10 için yeni tema uygulamaları indirmek ve satın almak mümkün olacak.

Kişiler Barı (People Bar)

Görev Çubuğundaki alana, içerikleri kolayca bir şekilde paylaşmak için hızlı kişiler butonları geliyor. Videoda, Skype mesajlaşma kutusu gibi ikili e-posta penceresinin hızlıca nasıl açıldığı gösteriliyor.  

Haritalar 

Windows Haritalar uygulaması yeni koleksiyonlar özelliğine sahip fakat bu özelliğin Favoriler menüsünün yeniden adlandırılmış hali mi olduğu ya da Bing Haritalar Web servisinin koleksiyonlar özelliği ile aynı mı olduğu bilinmiyor. Demo videoda arayüzün güncellendiği ve uzun sıralamalar için verildiği belirtiliyor.  

Windows Defender 

Microsoft, Windows 10 Creators Update ile Windows Defender ara yüzünü de değiştiriyor. Yeni Windows Defender ara yüzünü yukarıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz. 

Windows 10 Creators Update güncellemesi ile bu özelliklere ek olarak Mavi Işık Filtresi gibi daha fazla özelliğin geleceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca güvenli gezinme gibi yeni kurumsal kullanımı hedef alan özelliklerin de Windows 10 Creators Update ile sunulacağını tahmin ediyoruz.

Bu yazımızda 2017 yılı ilk yarısında sunulacak Windows 10 güncellemesi ile gelen küçük geliştirmeleri paylaştık. Videoyu izledikten sonra gözden kaçırdığımız ayrıntılar olduğunu fark ederseniz yorum bölümünde bunları bizimle paylaşabilirsiniz. 

Whatsapp