Windows 10 Creators Güncellemesi Tüm Dünyada Yayınlanmaya Başladı

Microsoft, Windows 10 bilgisayarlar için hazırladığı yeni büyük güncellemesi Windows 10 Creators güncellemesini an itibari ile tüm dünyada kullanıma sundu. Windows 10 Creators güncellemesi indirilebilir durumda.

Yazılım sektörünün lider şirketi Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için hazırladığı yeni büyük güncellemesi Windows 10 Creators güncellemesini tüm dünyadaki Windows 10 bilgisayar kullanıcıları için resmi olarak başlattı. Windows 10 Creators güncellemesi, kademeli bir güncelleme olarak yayınlandığı için tüm cihazlar aynı anda güncellemeye erişemeyebilir. 

Windows 10 Creators güncellemesi bilgisayar kullanıcıları için üretkenliğe yönelik geliştirmeler üzerine odaklanan bir güncelleme. Ama yine de kullanıcı deneyimini geliştiren bazı değişikliklere de imza atıldı. Microsoft Edge için yeni özellikler, oyun meraklıları için yapılan iyileştirmeler ve özellikler bunlardan bazıları. 

Windows 10 Creators Güncellemesi Nasıl Yüklenir?

Windows 10 Creators güncellemesini bir kaç farklı yoldan bilgisayar veya tabletinize yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda otomatik güncelleme seçeneği aktifse, güncelleme otomatik olarak indirilip belirlediğiniz aktif saatler dışında yüklenir. Eğer gelişmiş bir kullanıcı iseniz ve manuel olarak yüklemek isterseniz, Media Creation Tool aracını kullanarak da güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Bunlar dışında Güncelleme Asistanı uygulaması ile de Windows 10 Creators güncellemesini bilgisayarınıza kurabilirsiniz. 

Windows 10 Creators Güncellemesinde Neler Yeni? 

Windows 10 Creators güncellemesi ile yeni bir uygulamaya daha sahip oluyoruz: 3D in Windows 10 

3D in Windows 10, herkesin yeni bir boyut deneyimleyebilmesi, oluşturması ve paylaşmasına izin vermek için Windows 10 Creators Güncellemesinde hayata geçiriliyor. 3D ile fikirleri paylaşabilir ve kendimizi daha iyi ifade edebilir, hatta daha hızlı öğrenebiliriz, çünkü içinde yaşadığımız dünyaya ait gerçek ögeleri barındırıyor.

Şimdi Creators güncellemesi ile Paint 3D adında yeni bir uygulamamız var ve Remix3D.com'daki bir çevrimiçi yaratıcı topluluğa erişiyoruz. Tamamen yeni Paint 3D, 3D nesneler oluşturabilir veya değiştirebilir, renk veya dokuyu kolayca değiştirebilir veya 2D görüntüleri 3D sanat eserlerine dönüştürebilirsiniz.

Windows 10 PC Oyuncuları İçin Yeni Özellikler:

https://www.youtube.com/watch?v=U2LGgmevcZE

Oyuncular, yeni Windows 10 Creators güncellemesi ile bağlantıda kalarak insanlarla oyunlar oynayabilir ve yayınlabilirler. Windows 10 Creators güncellemesi ile ayarlar menüsüne de yeni "Oyunlar" sekmesi ekleniyor. Ayrıca Game Bar da daha fazla oyun için destek sunmaya başlıyor. 

Windows 10 Creators güncellemesi ile sistem yepyeni bir "Oyun Modu" özelliğine kavuşuyor. Oyun Modu ile amaç, oyuna daha fazla sistem kaynağı ayırarak Windows 10 üzerinde daha iyi ve daha tutarlı bir oyun deneyimi sunmak. Oyun Modu hem Win32 hem de UWP oyunları ile çalışıyor.

Microsoft Edge Geliştirmeleri 

Microsoft Edge, yepyeni sekme yönetimi özellikleri, yeni eklentiler ve yeni kitap mağazası ve okuma deneyimi ile daha da iyi bir hale geliyor. Microsoft Edge, Windows 10 için oluşturulan daha hızlı, daha güvenli tarayıcıdır ve Creators Güncellemesi ile Microsoft Edge, Google Chrome ve Mozilla Firefox'dan daha hızlı ve daha uzun pil ömrü sunma iddiasında.

https://www.youtube.com/watch?v=2wOz9MuwERs

Hareket halindeyken video çekerek, video yayını gerçekleştirebilir ve daha uzun süre göz atabilirsiniz. Microsoft Edge, Google Chrome'a göre 3 saate kadar ve Mozilla Firefox'a göre 5 saate kadar daha fazla video yayını yapıyor; böylece, şarj ihtiyacı duymadan favori şovunuzu daha uzun süre izleyebilirsiniz.

Microsoft Edge için getirilen yeni özellikler arasında Sekme Ön İzleme, Sekmeleri Toplama, Microsoft Edge'e geçtiğinizde sık kullanılanları başka bir tarayıcıdan içe aktarma, Microsoft Edge için Atlama Listesi bulunuyor. Ayrıca Creators güncellemesi ile birlikte Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery, ve RoboForm gibi yeni tarayıcı eklentileri de kullanıma sunuluyor. 

Microsoft ayrıca, Windows 10 Creators güncellemesi ile birlikte uygulama mağazası Windows Store'da da bazı yeniliklere gidiyor. Bununla birlikte, Haritalar. Müzik ve Fotoğraflar gibi dahili uygulamalar da yeni özelliklerle güncelleniyor. Ayrıca güvenlik alanında da önemli geliştirmeler içeren Windows 10 Creators güncellemesi, yeni Windows Defender Güvenlik Merkezi ve Dinamik Kilit özellikleri de daha fazla koruma sağlıyor. 

Whatsapp