Windows 10 Anniversary Update Yayınlandı

Microsoft'un bir yıldır Windows Insider programı çerçevesinde geliştirdiği Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi nihayet yayınlandı.

Microsoft geçtiğimiz yıl 29 Temmuz tarihinde Windows 10 güncellemesini Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olarak sunmuştu. Bu tarihten sonra geliştirme çalışmalarına devam eden Microsoft, son olarak Mart ayında düzenlenen Build Geliştirici Konferansı'nda Windows 10 Anniversary Update güncellemesini yaz aylarında yayınlanacağını açıklamıştı. 

https://youtu.be/80Qz0Gbjh6Q

Geride bıraktığımız haftalarda Microsoft tarafından Windows 10 Anniversary Update yayınlanma tarihi 2 Ağustos olarak açıklanmıştı. Nihayet beklenen gün geldi ve Microsoft, Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi)  için düğmeye bastı. Windows 10 Anniversary Update ilk olarak yeni Windows 10 bilgisayarlar için yayınlandı. Önümüzdeki günlerde tüm Windows 10 bilgisayarlar Windows 10 Anniversary Update güncellemesini alacak. 

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Yenilikleri

Microsoft, Yıldönümü Güncellemesi ile Windows 10 işletim sisteminde oldukça önemli sayısız geliştirmeye imza attı. Sadece batarya performansı için bile 150'den fazla değişiklik ve düzeltmeler yapıldı. İşte Windows 10 Anniversary Update ile gelen yeniliklerden öne çıkanlar: 

  • Windows Ink, Windows’un gücünü kaleminizin ucuna getirerek, kolay ve hızlı not almanıza, bir ekran alıntısı üzerinde ya da sıfırdan çizim yapmanıza olanak tanıyor.
  • Windows Defender ve Windows Hello’da uygulama ve web siteleri için yeni güvenlik özellikleri var.
  • Microsoft Edge ile gelen artırılmış güç verimliliği, PC’nizin pil ömrünü en iyi şekilde kullanmanızı sağlıyor; Pinterest Pin It Button, Amazon Assistant, AdBlock, Adblock Plus, LastPass gibi yeni uzantılar tarayıcı deneyiminizi daha fazla kişiselleştirmenize yardımcı oluyor.
  • Cihazınızı açmanıza gerek kalmadan soru sorabilmeniz, PC’nizden müzik çalabilmeniz veya anımsatıcı ayarlayabilmeniz için Cortana kilit ekranının üzerinde yer alacak. Cortana ayrıca ABD ve Birleşik Krallık’ta Xbox One’da da kullanılabilecek.
  • Yeni Windows Mağazası, Windows ve Xbox’ın en iyilerini bir araya getiriyor. Artık iş ve eğlence için aradığınız her şeyi aynı yerde bulacaksınız.
  • Modern dersliğe yönelik yenilikler, eğitimcilerin kısa sürede kullanmaya başlayabilecekleri yepyeni araçlar ile daha hızlı ve daha basit bir kurulum içeriyor.

Windows 10 Anniversary Update güncellemesinin bilgisayarlar için yayınlanmasından sonra gözler Mobil sürüme çevrildi. Fakat Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre bazı hatanın giderilmesi için Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesinin yayınlanmasına bir kaç haftayı bulacak. 

Whatsapp