Windows 10 Akıllı Saat Geliyor Ancak Tüketici Odaklı Olmayabilir

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi iş odaklı akıllı saatlerin içine girmeye hazırlanıyor. Windows 10 işletim sistemi yakında gerçek anlamda heryerde olacak.

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi bilgisayarlar, HoloLens, Xbox, Raspberry Pi, Surface Hububat ve akıllı telefonların ardından şimdi de akıllı saatlere geliyor. Microsoft'un Windows 10 işletim sistemini Microsoft Band 3 üzerinde şimdi de bileklerimize gelmeye hazırlanıyor. Bu konuda şimdilik çok fazla detay yok ancak Windows 10 tabanlı yeni bir akıllı saat gündeme geldi. Microsoft hayranları çok fazla heyecanlanmasın zira bu ürün tüketici odaklı olmayabilir. 

Alman OEM TrekStor, Windows 10 IoT Çekirdeği tarafından desteklenen yeni bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Yeni akıllı saat Universal Windows Platform uygulamalarını çalıştırıyor ve Microsoft Cognitive Services ve Azure gibi diğer Microsoft servisleri ile de uyumlu olacak. 

Akıllı saat hakkında bir çok bilgi henüz mevcut değil, ancak Microsoft, bugün bir blog yazısında bazı küçük ayrıntıları paylaştı. Windows 10 akıllı saat Corning Gorilla Glass 3 ile korunan 1.54 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Cihaz ayrıca geniş bir depolama alanı ile birlikte Wifi ve Bluetooth desteğine de sahip olacak. Giyilebilir teknoloji ürünü ayrıca "pil ömrü ve işlem gücü" açısından "iş kollarının işlevlerini yerine getirme" yeteneğine sahip olacak.

Bu cihaz tüketiciler için değil. TrekStor, akıllı saati ticari kullanım için hazırlıyor ve aşağıdaki senaryolarda kullanılmasını bekliyor:

  • Perakende stok yönetimi
  • Hastane hizmetleri için bina otomasyonu 
  • İmalatta endüstriyel otomasyon
  • Sağlık hizmetlerinde hasta bakımı
  • Varlık yönetimi, filo yönetimi ve diğerleri gibi sektörler arası birkaç senaryo

TrekStor Windows 10 tabanlı akıllı saat, tüketicilerin satın alamayacak olmaları nedeni ile çok ilginç bir cihaz olacak. Windows 10'un bir saate güç verdiğini ilk defa duyuyoruz bu nedenle Microsoft için bu önemli bir başlangıç olabilir. Açıkçası, sıradan Evrensel Windows Uygulamaları 1,54 inçlik akıllı saat üzerinde çok iyi çalışmayacak ve TrekStor muhtemelen küçük bir ekranda kullanılmak üzere optimize edilmiş kendi UWP uygulamalarını oluşturacaktır.

Whatsapp