Will.i.am'in Dial akıllı saati çok yakında pazarda yerini alacak

Müzik sanatçısı Will.i.am, Dial adındaki akıllı saatini satışa sunuyor.

Giyilebilir cihaz pazarında oldukça fazla sayıda üretici modelleri ile mücadelesini sürdürürken, özellikle Apple, Samsung gibi akıllı telefon üreticileri tarafından sunulan modeller büyük ilgi görüyor. Akıllı saat pazarında Apple, geçtiğimiz sene sunduğu Apple Watch ile liderliği ele geçirmişti.

Sadece akıllı telefon üreticileri akıllı saat sunmuyor. Daha küçük üreticilerden de akıllı saatler gelirken, Müzisyen ve girişimci olark adından söz ettiren will.i.am de akıllı saat pazarında yer alan üretici firmalardan i.am+'in kurucusu olmakta.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında will.i.am'den ilk akıllı saat olarak Puls gelmişti. Daha çok bir bileklik görünümünde olan akıllı saat SIM kart slotuna sahipti ve 3G desteği ile geliyordu. Bu akıllı saat, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de satışa sunulmuştu.

Puls akıllı sat, Qualcomm Snapdragon yonga seti, 1GB sistem belleği, 16GB dahili veri kapasitesi, Android işletim sistemi gibi özelliklerle pazardaki yerini almıştı.

will.i.am'in yeni akıllı saati ise Dial olarak adlandırılmış. Öneceki modelde olduğu gibi bileklik tasarımına sahip olan bu yeni akıllı saat 4G LTE desteğine sahip ve böylece akıllı telefonlardan bağımsız olarak kullanılabiliecek.

Bu yeni akıllı saat, İngiltere'de ön siparişe sunuldu. Cep telefonu operatörlerinden Three UK üzerinden iki senelik kontrat ile alınabiliyor.

Whatsapp