WhatsApp'ta Eski Numaranıza Ait Mesajlar, Başkasına Gidebilir

WhatsApp'ta akıl almaz bir hata ortaya çıktı. Eski numaranıza aştı yazışmalar ve mesajlar, tanımadığınız başka birisinin telefonuna gidebilir.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, akıl almaz bir hatayla sosyal medyada gündem oldu. Abby Fuller isimli bir kullanıcı, yeni bir hat ve yeni bir telefon aldı ve WhatsApp'ı aktif ettiğinde gördüklerine inanamadı. 

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi Amazon'da çalışan Abby Fuller, yeni sarın aldığı akıllı telefonu için yeni bir hat aldığını, ancak telefonunu açtığında, WhatsApp'ta tanımadığı bir kişinin mesaj geçmişinin olduğunu,twitter üzerinden paylaştığı mesajı da belirtti. Fuller, telefonun ve hattın yeni olduğunu buna emin olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, mesajların, hattın kendisinden önceki sahibine ait olabileceğini söylüyor. 

https://twitter.com/abbyfuller/status/1083560674884694017

Aslında, WhatsApp'ın web sitesinde numara değiştirmeyle ilgili olarak, “eski hesabınızı silmenize gerek yok. Başarılı bir şekilde Numara Değiştir özelliğini kullandıktan sonra, eski hesabınız otomatik olarak silinecektir” şeklinde bir açıklama bulunuyor. Ancak görünüşe göre WhatsApp bu mesajları be hesap geçmişini silmekte biraz geç kalmış. 

WhatsApp, hesap silme işleminde, 45 günlük bir gecikme uyguluyor. Bunun nedeni ise silmek istediğiniz hesaba ait mesajlara tekrar ulaşmak isteyenlerin olabileceği. Ancak, eski hat, yeni sahibi tarafından aktif edildiğinde, süreden bağımsız olarak eski hesap anında siliniyor. 

Sonuç olarak WhatsApp, eski hesaplara ait mesaj geçmişinin 45 içinde siliyor ancak Abby Fuller'in de başına geldiği üzere bu süre dolmadan hat kullanıma açılırsa, hattın yeni sahibi, eski mesajları görebiliyor. Umarız WhatsApp, bu konuyla ilgili acil düzenleme yapar. 

Whatsapp