WhatsApp'a Uygulama İçi YouTube Videolarını Oynatma ve Ses Kayıt Kilidi Özellikleri Geldi

WhatsApp, yeni özelliklerle güncellendi. Yeni güncelleme ile WhatsApp, uygulama içi Youtube videolarını Oynatma ve ses kayıt kilidi özellikleri kazandı.

WhatsApp, en popüler mesajlaşma platformu olabilir ancak kesinlikle kusursuz değil. Facebook ekibi WhatsApp uygulamasını yeni düzeltmeler ve özellikler ile sürekli güncelliyor. Bu özelliklerin en yenileri ise uygulamayı daha kullanışlı olacak şekilde geliştiriyor. 

IOS için WhatsApp v2.17.81 sürümü şimdi kullanıma sunuldu ve güncelleme ile birlikte WhatsApp'ın IOS uygulamasına, uygulama içi YouTube videolarını oynatma ve ses kayıt kilidi özelliği geldi.

Uygulamanın önceki sürümlerinde, bir YouTube video bağlantısını mesaj olarak aldığınızda, videoyu oynatmak için özel bir uygulama ya da web tarayıcısına yönlendirme yapılıyordu. Gelen bu güncelleme ile birlikte, YouTube videoları  (muhtemelen reklamlarla birlikte) konuşma penceresinin içinde oynatılacak. WhatsApp'ın bu özellik için "resim içinde resim" desteğini kullandığı belirtiliyor. 

Bir sonraki videonun otomatik olarak oynatılacağı ya da oynatılmayacağı henüz belirli değil. Ancak Google'ın diğer servislerle entegrasyonu konusundaki şu anki tutumu göz önüne alındığında, büyük ihtimalle büyük ihtimalle, bir sonraki Youtube videolarını oynatma, kullanıcıların kişisel youtube ayarlarına bağlı olacaktır. 

Ses kaydı kilidine gelince, bu, artık sesli mesaj gönderirken kayıt düğmesini basılı tutmanıza gerek kalmayacağı, ancak istediğiniz zaman telefonunuzu istediğiniz şekilde tutmanıza izin verecek şekilde kilitleyebileceğiniz anlamına geliyor.

Bu özellikler şimdilik sadece IOS platformu için kullanıma sunuldu ancak Android 8.0 Oreo güncellemesi ile resim içinde resim özelliği kazanan Android için de çok yakında kullanıma sunulacaktır. 

En yeni WhatsApp özellikleri hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. 

Whatsapp