WhatsApp'a şifre nasıl koyulur?

Android ile iOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarınızdaki WhatsApp uygulamasına şifre koyarak, içerisinde yer alan verileri bu yöntemle birlikte gizli tutabilirsiniz.

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok tercih ettiği uygulamanın hangisi olduğunu sorarsak, herhalde tartışmasız bir şekilde alacağımız cevap WhatsApp olacaktır. Dünya üzerinde neredeyse satın alınan her cep telefonunda yüklü olarak karşımıza çıkan WhatsApp hem sesli, hem görüntülü sohbet gerçekleştirmenize imkan tanırken, hemde internet üzerinden ücretsiz olarak mesajlaşma imkanı tanıyor.

Hal böyle olunca böylesine popüler bir uygulama içerisinde başkalarının görmesini istemediğimiz verilerimiz ve hatta kimi zamanlar çeşitli görüntüler bile yer alabiliyor. Bu verilere başkalarının erişmemesi oldukça önemli bir hal alırken, bu verilere erişimi engellemek içinse tüm verileri saklamak yada WhatsApp uygulamasına şifre koymak olmak üzere 2 farklı yöntem bulunuyor.

Kilit AppLock


Kilit AppLock uygulaması ile cihazınızda ki oyun ve uygulamalara şifre koyabilirsiniz.

Kilit AppLock android cihazlar için henüz yeni geliştirilen bir şifreleme uygulamasıdır. Bu uygulama ile Android cihazınızda yüklü olan bütün oyun ve uygulamalara şifre koyabilir ve bu sayede sizden başka birisinini uygulamayı açmasını engelleyebilirsiniz.  Türkçe dil desteğine sahip kullanması oldukça kolay bir Android güvenlik uygulamasıdır.

iOS'ta WhatsApp şifresi nasıl koyulur?


 iPhone ile iPad'lerinizde yani iOS'lu cihazlarınızda WhatsApp'ınızı nasıl şifre ile koruyabileceğiniz merak ediliyor. Ancak Apple App Store mağazasında yer alan uygulamalara baktığımızda bu işlemi gerçekleştirmenin pek mümkün olmadığı görülürken, bu yöntem için Jailbreak uygulamasını yüklemeniz gerekiyor.

Jailbreak ile iPhone‘larda BioProtect, Watusi veya WhatsApp++ tweakleri yükleyebilirken, WhatsApp'a bu yolla ancak şifrelendirme yapabilirsiniz.

 

Whatsapp