WhatsApp, yılbaşı gecesinin istatistikleri paylaştı

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2018 yılbaşı gecesinin istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Tartışmasız bir şekilde akıllı cep telefonlarında en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer almayı başaran WhatsApp uygulaması, popülerliğini her geçen gün bir adım daha ön plana taşımayı başarıyor. Özel günlerde normal günlere göre uygulamanın kullanım oranı daha fazla artış gösterirken, 2018'in son dakikaları ve ilk dakikalarında bu artış daha fazla yaşandı.

Günümüzde artık gencinden yaşlısına kadar herkes tarafından tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yılbaşı gecesi dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcının ortak noktası olarak karşımıza çıktı. Yılbaşı gecesi toplamda 75 milyarı aşkın mesaj gönderildiğini belirten ekip yöneticileri, 13 milyarı aşkın fotoğraf ile 5 milyar videonun kişiler arasında gönderildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilerde günlük 55 milyar mesaj gönderimi, 4.5 milyar  adet fotoğraf ile 1 milyar adet video gönderimi gerçekleştirildiği belirtilirken, yılbaşı etkinliklerinin odağında ulaşılan bu istatistiklerin hiçte şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. 2018 yılında Asya pazarındaki popülerliğini de arttırmayı hedefleyen WhatsApp, bu doğrultuda en popüler günlerini yaşamayı hedefliyor.

Ayrıca Windows Phone ve BlackBerry OS gibi kullanım sayıları oldukça düşük olan platformlara destek sunmayacak olan ekip, iOS ile Android platformu üzerinde yoğunlaşmayı hedefliyor.

Whatsapp